Spørgsmål og svar

Få svar på dine spørgsmål her

Om tilmelding

Skolemælk er en abonnementsordning og mælken bestilles online her på skolemælk.dk.

Du tilmelder dit barn ved at oprette en kundeprofil på skolemælk.dk og vælge dit barns skole, klasse og ønskede mælk. Du betaler for den første periode med det samme og mælken leveres fra den dato, du vælger, når du bestiller.

Husk, når du bestiller mælk: 1 mælk - er én mælk dagligt.

Du kan betale dit abonnement enten med betalingskort (Dankort eller MasterCard) eller via Betalingsservice.

Læs mere om abonnement med betalingskort, abonnement med Betalingsservice og opkrævning.

Det er ikke alle skoler, der er med i Mejeriernes Skolemælksordning. Se om jeres skole er med i Mejeriernes Skolemælksordning eller spørg på skolen. 

Dit barn vil få skolemælk fra den dag, du vælger, når du køber skolemælk. Første leveringsdag vil også fremgå af den kvittering for dit køb, som du får sendt på mail.

Husk, at leveringen først går i gang, når din betaling er registreret hos Skolemælk. Tjek gerne din bankkonto for at sikre dig at betalingen er gået igennem.

 

Du betaler fra den skoledag, du har valgt som første leveringsdag. Du betaler naturligvis kun for den mælk, dit barn vil få.

Leveringen starter først, når bestillingen er betalt - se evt. også svaret på spørgsmålet: "Hvornår får mit barn mælken".

Om betaling

Skolemælk er en abonnementsordning, hvilket betyder, at abonnementet fortsætter, indtil du en dag måtte afmelde det.

Du kan vælge mellem abonnement med betalingskort (Dankort eller MasterCard) eller abonnement med Betalingsservice. Uanset hvilken betalingsaftale du vælger, skal første periode betales i forbindelse med din første bestilling. Vi anbefaler, at du tjekker din konto for at se, om betalingen er gennemført, når du har oprettet en betalingsaftale og betalt for første periode.

Læs mere om abonnement med Betalingsservice og abonnement med betalingskort 

Har du et abonnement med Betalingsservice skal du betale 2 gange årligt. 

Har du abonnement med betalingskort skal du betale 4 gange årligt. 
Du kan se de nøjagtige opkrævningsdatoer her

Det kan godt ændre betalingsaftale fra betalingskort til Betalingsservice eller omvendt. Du kan dog ikke gøre det via din kundeprofil på skolemælk.dk. Kontakt Skolemælks kundeservice. Så guider vi dig igennem processen.

Levering af skolemælken

Hvis dit barn ikke har modtaget sin mælk, anbefaler vi, at du først tjekker, om du har betalt for skolemælken. Tjek derfor om der er blevet trukket penge på din konto. Hvis dette ikke er tilfældet, kan det muligvis skyldes, at du har skiftet kreditkort eller at din betalingsserviceaftale ikke længere er gyldig/ikke godkendt af banken.

Er beløbet blevet trukket, skal du kontakte skolemælk på tlf. nr. 87 31 21 40 eller e-mail skolemaelk@mejeri.dk.

 

Prøv at gå ind på din kundeprofil, gå til 'Se og ret dine ordrer' i menuen og vælg 'Se leveringsdage'. Her kan du se hvilke dage dit barn burde få skolemælk. Hvis du ikke har modtaget mælk på de angivne leveringsdage, kontakt Skolemælk.

Dit barn vil ikke få leveret skolemælk i skolens sommerferie. I skolernes ferieperioder, på helligdage og eventuelle andre dage, hvor skolen holder lukket, bliver der automatisk ikke leveret skolemælk. Du betaler naturligvis heller ikke for disse dage. Du skal derfor ikke afmelde dit abonnement i sommerferieperioden eller genbestille mælk til efter sommerferien. Dit abonnement på skolemælk fortsætter helt automatisk.

Ja, abonnementet bliver automatisk afmeldt, når dit barn går ud af 9. klasse. Du behøver derfor ikke selv at afmelde abonnementet via din kundeprofil.

Frister for ændringer

Vi bestiller mælk hver tirsdag til den efterfølgende uge. Det betyder, at ændringer tidligst kan træde i kraft fra førstkommende mandag - men ofte plus en uge.

Hvis du fx ændrer din ordre om onsdagen, vil der typisk gå 14 dage, før ændringen træder i kraft.

Som udgangspunkt betaler du for den mælk, vi har bestilt til dit barn, indtil ændringen er trådt i kraft. De fleste kender heldigvis  ændringer i god tid, så der sjældent forekommer unødige leveringer. 

Om priserne

Du betaler først fra den skoledag, hvor dit barn starter med skolemælk og fremad. Skoleferier og skolefridage er fratrukket. Stykprisen er den samme uanset periodens længde.

Priserne ændres hver uge. Du betaler kun for det antal skoledage, der er tilbage. Prisen i betalingsfolderen er for hele sæsonen.

Alle skolemælksordninger kan få tilskud fra EU, og skolerne kan i princippet selv etablere en ordning. Mejeriernes Skolemælksordning er et tilbud til aflastning af skolernes administration, så flest muligt kan få del i en velfungerende ordning.

Prisen dækker udgiften til mælk, som købes hos en lokal grossist, transport til skolerne og administration. Vi tilbyder også skolerne gratis køleskabe og mælketasker.

Tilskuddet fra EU er fratrukket den pris, du betaler for skolemælken.

For det første er emballageomkostningerne for 1/4 liter mælk forholdsvis dyrere. Derudover betaler man for administration og distribution, altså for at få mælken leveret direkte på skolen med garanti for, at kølekæden fra mejeri til skoleelev er ubrudt. Fra prisen er trukket EU-tilskud.

Om mælk og udvalget af mælk

Ja, men der gives kun EU-tilskud til én mælk pr. elev. Nummer to mælk er derfor dyrere. Du kan også bestille en 1/2 liter øko minimælk. Så behøver du ikke bestille to mælk. Der gives dog kun EU-tilskud til halvdelen af den 1/2 liter.

Ja, men der ydes ikke EU-tilskud til lærere. Ved bestilling og ved alle andre betalingsformer skal lærere oplyse klassebetegnelsen 'lærer'.

Nogle skoler har valgt, at kakaomælk ikke skal være en del af sortimentet. Der kan være forskellige grunde til det, men ofte er det på grund af skolens mad- og måltidspolitik.

Nej, det kan man ikke. Emballagetypen varierer afhængig af leverandør.

Om Mejeriernes Skolemælksordning og Mejerierne

Mejeriernes Skolemælksordning administreres af Mejeriforeningen, som er brancheorganisation for de danske mejerier. Ca. 70% af landets skoler er med i ordningen, der blev startet som et pilotprojekt i 1991. Formålet var - og er - at gøre en indsats for at give børn sunde drikkevaner og skabe en ordning, som gør det enkelt for skolen, forældrene og eleverne. Mejeriernes Skolemælksordning står for alt det praktiske med tilmelding, betaling, EU-tilskud, mælketasker, køleskabe, levering, ændringer og sortiment. Hvis du har spørgsmål, som du savner svar på, er du velkommen til at kontakte os. 

i Mejeriernes Skolemælksordning leverer følgende mejerier mælk: Arla FoodsØllingegaard Mejeri, Naturmælk og Thise Mejeri  Hvilket mejeri, skolen får mælk fra, afhænger af skolens beliggenhed og ønske om sortiment.

Kontakt kundeservice
87 31 21 40

Mandag og onsdag kl. 10.00 - 12.00
Tirsdag og torsdag kl. 13.00 - 15.00
Fredag lukket for telefonisk henvendelse

Er du skole? Kontakt os her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv inspireret til lækre og sunde madpakker og få artikler om skolestart og skoleliv.

Ved tilmelding accepterer du, at du vil modtage elektroniske nyheder på mail, telefon og sms fra Skolemælk.dk med nyheder om Skolemælks produkter, tips, gode råd og relevante artikler om børn, kost og skole. Disse nyhedsbreve kan til enhver tid afmeldes via link i hvert nyhedsbrev.

Du er nu blevet tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du opstod en fejl. Prøv venligst igen senere.