Skolemælkens dag

Skolemælkens Dag falder hvert år den sidste onsdag i september – i 2019 er det onsdag den 25. september.

Skolemælkens dag - World School Milk Day

Dagen – på engelsk World School Milk Day – er initieret af FAO, Food and Agriculture Organization of the United Nations. Skolemælkens Dag bruges blandt andet til at markere, at mælk gør en forskel for folkesundheden især i tredjeverdenslande, hvor et glas mælk sikrer ren væske og livsnødvendige næringsstoffer.

Men også i Danmark spiller skolemælken en stor rolle, specielt i de yngre årgange.

- I Danmark får cirka 140.000 elever hver dag skolemælk til madpakken, og indskolingsklasserne ligger klart i front,” fortæller Louise Poulsen, projektleder hos Mejeriernes Skolemælksordning.

”De fleste forældre kender skolemælk fra da de selv var børn. Dengang blev mælken betalt med mælkemærker og blev oftere serveret lunken end kold. Sådan er det heldigvis ikke mere, og i dag findes der specielle mælkekøleskabe og mælketasker på skolerne."

Spis Sundt Sammen

For at fejre Skolemælkens Dag afholder Mejeriernes Skolemælksordning i hele uge 39 Spis Sundt Sammen – dage på grundskoler i hele landet. Her kan skolerne få flot pynt til dagen og naturligvis skolemælk. Èn skole bliver desuden den heldige vinder af frokost til hele indskolingen.

Læs mere om Spis Sundt Sammen dagen her 

SKOLEMÆLKENS DAG

Fejres altid den sidste onsdag i september. I 2020 er det den 30. september.
FAO, Food and Agriculture Organization, står bag
I Mejerienes Skolemælksordning fejrer vi altid dagen og den konkrete fejring varierer fra år til år.
Markeringen indeholder som regel fokus på gode og sunde mad- og drikkevaner, fx med arrangementet Spis Sundt Sammen, som vi gjorde i 2019