Mad og drikke efter skoletid

Helle Brønnum Carlsen

Om eftermiddagen vil blodsukkeret ofte være i bund. Nu skal der trylles med fristende sunde snacks og måske en nylavet smoothie. Lad dit barn få lov at sidde ned og fortælle om dagen, mens I hygger over en forfriskning.

Det romantiske billede af ”mor”, der venter med boller og kakao, kan sagtens bruges - her er det bare den moderne forælder m/k, der tager sig tid til at sludre med sit barn over en lille mad.

Helle Brønnum Carlsen

Det kunne være lidt groft knækbrød med oliventapanade eller en halv avocado med lidt skyr i midten. Nogle af de ting, der ikke duer til at være med i madkassen, men som børn ofte elsker, kan netop komme på bordet her. Det kunne også være smoothien med frisk frugt og surmælksprodukt, der lige får et flot sugerør og skaber rammen om en hyggelig sludder, fordøjelsen af dagens oplevelser og bidrag til den gode pausetid.

Calcium og protein:

Mejeriprodukter indeholder både protein og mange forskellige vitaminer og mineraler, og er bl.a. en vigtig kilde til calcium i vores kost. Både protein og calcium er vigtige for knoglernes normale vækst og udvikling. Og knoglernes styrke grundlægges i barne- og ungdomsårene. Også derfor kan det evt. være en god ide at gøre en lækker eftermiddagssmoothie med yoghurt eller et andet surmælksprodukt til et ritual på bestemte dage, hvor der er tid.

FÅ OPSKRIFTER PÅ GODE EFTERMIDDAGSSNACKS

I Skolemælks opskriftsunivers finder du opskrifter på nemme og lækre snacks til efter skoletid