Rabarbertærte og hvid 'chokolademousse'

Af: Peter Foldby

Måltid: Efter skole
Antal: 10-12 stk.
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • Rabarber:
  • 1/2 kg rabarber
  • 1/2 kg sukker
  • lidt vaniljesukker
  • 1/4 citron (skallen heraf)
  • Kagemassen:
  • 250 g marcipan
  • 250 g sukker
  • 60 g Maizena
  • 250 g smør
  • 2 1/2 dl pasteuriseret helæg
  • Hvid chokolademousse:
  • 1/2 liter fløde (38 %)
  • 300 g hvid chokolade
  • lidt flormelis (til pynt)

Sådan gør du

Rabarber:
Rabarberne skal ordnes aftenen før, dette kan dog gøres i større portioner, hvorefter man kan fryse dem. Så har man dem klar til en anden god gang. Skær enderne af rabarberne og skyl dem godt. Skær dem i 2 cm tykke stykker og vend dem i sukkeret, vaniljesukkeret samt citronskal, og lad dem trække i et døgn på køl. Dette er med til, at man bevarer den dejlige sprødhed, som rabarberen har.

Kagemassen:
Blend marcipan, sukker, maizena og smør til en fin masse, det gøres bedst i en foodprocessor. Kom æggene i lidt efter lidt og blend igen til massen er hel fin. Kom kagemassen i smurte muffinforme, fyld op til 1 cm fra kanten. Fordel de råmarinerede rabarber (gem lidt af rabarberne til at pynte med) i midten af massen og bag dem ved 165 grader i ca. 25 minutter, eller til de er gyldne og føles faste.

Kog fløden op. Hak imens den hvide chokolade og kom den i en skål. Den varme fløde hældes over chokoladen, som piskes til chokoladen er smeltet. Massen sættes på køl. Når massen er hel kold, piskes den stiv.

Ved servering drysses med lidt flormelis.

Øvrigt

Tip:
Kagen kan laves i større portioner og fryses. Den kan også laves med andre frugter eller bær.
Hvis man ønsker en anden smag til chokolademassen, kan man eventuelt koge fløde op med krydderier eller citronskal eller andet.