Sushi look a like

Af: Arla Karolines Køkken

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 4 fuldkorns tortillaer (usødede majspandekager - ca. 20 cm i diameter)
  • 1 dåse tun i tomat
  • 50 g light friskost naturel (4 %)
  • ½ agurk (i tynde stave - ca. 150 g)
  • 2 g skrællede gulerødder (i tynde stave - ca. 100 g)
  • 8 blommetomater (ca. 200 g)
  • 2 æbler (i tynde både - ca. 200 g)

Sådan gør du

Pak de 4 tortillas i et stykke alufolie og lun dem i ovnen ca. 3 min. ved 200°. Lad pandekagerne køle af.

Kom tunen i en sigte og lad lidt af lagen dryppe fra. Smør pandekagerne med friskost. Fordel agurk, gulerod og tun heri. Rul alle 4 wraps stramt om fyldet og læg dem tæt et øjeblik – så de sætter sig. Skær de 4 wraps ud i 3-4 cm lange stykker.

Pak wrapstykkerne i madkassen sammen med æblebåde og tomater. Husk servietter.

Øvrigt

Det virker måske fjollet at varme pandekagerne for at køle dem af, inden de smøres og kommes i madpakken. Men det kan med fordel gøres ved alt brød til madpakken. Det fremhæver brødets friskhed, smag og sprødhed.

Når æblet er skåret ud i bidder, er det godt at komme det i en lille vakuumpose. Så bliver frugten ikke brun. Ellers kan man give børnene et helt stykke frugt med, som de selv kan gnave af.

Energiindhold 3590 KJ (855 Kcal)

  • Protein: 19%
  • Kulhydrat: 60%
  • Fedt: 21%