Stegte kyllingevinger

Af: Food and Agriculture Organization

Måltid:
Antal:
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 1 kg kyllingevinger (Der kan også benyttes kyllingebryst, men i så fald skal de skæres i mindre stykker)
  • 500 ml kærnemælk
  • 100 g majsstivelse
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk oregano
  • 1 spsk salt
  • 2 æg
  • knuste 200 chips tortilla
  • 40 g hvedemel
  • 750 ml fritureolie

Sådan gør du

Læg kyllingevingerne i en skål og hæld kærnemælken over. Sæt skålen på køl mindst 30 minutter eller op til fire timer. ¨
Forbered paneringen:
Find tre skåle frem. I den første blandes majsstivelse, paprika, oregano og salt. I den anden skål slår du æggene ud og pisker dem sammen. I den tredje skål balndes de knuste chips med mel.
Tilbered kyllingen.
Opvarm olien i en stor gryde ved middel varme. Tag kyllingen op ad skålen med kærnemælk. Læg først kyllingevingerne i skålen med majsstivelsen, dernæst i skålen med æggene og til sidst i skålen med chips. Placer kyllingevingerne forsigtigt i gryden med den varme olie. Lad kyllingevingerne ligge på den ene side i tre minutter til den er gylden og vend den derefter og steg den på den anden side i tre minutter. Når kyllingen er gylden brun over det hele, placeres den på en tallerken med fedtsugende papir.
Server kyllingevingerne med din favoritdip