Speltpandekager
Af: Arla Karolines Køkken ®
Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej
Ingredienser
- Speltpandekager - 12 stk.:
- 1 æg
- 2 dl mælk
- 60 g speltflager (ca. 1 dl)
- 100 g sigtet speltmel (ca. 1 3/4 dl)
- 1 tsk bagepulver
- 3/4 tsk groft salt
- 1 spsk flydende fedtstof
- 150 g hytteost (1,5 %)
- 2 spsk rosiner
- 50 g torskerogn (fra dåse)
- 2 skiver røget skinke
- fintklippet karse
- Tilbehør:
- 2 appelsiner (i både)
Sådan gør du
Speltpandekager: Del ægget og pisk æggeblommen sammen med mælk. Bland speltflager, speltmel, bagepulver og salt og rør det i mælkeblandingen. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen. Lad lidt af fedtstoffet blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg - 4 steder i panden - et par spsk dej og bag de små tykke pandekager ved jævn varme, ca. 5 min. - vend af og til. Bag resten af pandekagerne. Lad pandekagerne køle af.
Pak 3 pandekager til hver. Kom hytteosten i 2 bokse med tætsluttende låg. Lav små pakker af rosiner, torskerogn, skinke og karse - så børnene selv kan komme pålægget på pandekagerne. Saml pandekager, hytteost, pålæg og appelsinbåde i plastikposer sammen med en serviet og gaffel til hver.
Energiindhold 3260 KJ (776 Kcal)
- Protein: 27%
- Kulhydrat: 52%
- Fedt: 21%