Speltpandekager

Af: Arla Karolines Køkken ®

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • Speltpandekager - 12 stk.:
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 60 g speltflager (ca. 1 dl)
  • 100 g sigtet speltmel (ca. 1 3/4 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 3/4 tsk groft salt
  • 1 spsk flydende fedtstof
  • 150 g hytteost (1,5 %)
  • 2 spsk rosiner
  • 50 g torskerogn (fra dåse)
  • 2 skiver røget skinke
  • fintklippet karse
  • Tilbehør:
  • 2 appelsiner (i både)

Sådan gør du

Speltpandekager: Del ægget og pisk æggeblommen sammen med mælk. Bland speltflager, speltmel, bagepulver og salt og rør det i mælkeblandingen. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen. Lad lidt af fedtstoffet blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg - 4 steder i panden - et par spsk dej og bag de små tykke pandekager ved jævn varme, ca. 5 min. - vend af og til. Bag resten af pandekagerne. Lad pandekagerne køle af.

Pak 3 pandekager til hver. Kom hytteosten i 2 bokse med tætsluttende låg. Lav små pakker af rosiner, torskerogn, skinke og karse - så børnene selv kan komme pålægget på pandekagerne. Saml pandekager, hytteost, pålæg og appelsinbåde i plastikposer sammen med en serviet og gaffel til hver.

Energiindhold 3260 KJ (776 Kcal)

  • Protein: 27%
  • Kulhydrat: 52%
  • Fedt: 21%