Sjove, grove pølsehorn

Af:

Måltid: Madpakke, Efter skole, Fødselsdagsmenu
Antal: 24 stk.
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 50 g smør
  • ½ liter mælk
  • 50 g gær
  • 150 g kvark 1 %
  • 1½ dl ristede løg
  • 2 tsk groft salt
  • 150 g groft rugmel
  • ca. 750 g hvedemel
  • 12 halverede wienerpølser (ca. 750 g)
  • 1½ dl ketchup
  • 1 dl fransk sennep
  • lidt sammenpisket æg (til pensling)

Sådan gør du

1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage).
2. Slå dejen godt sammen, og stil den til hævning tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
3. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 portioner.
4. Rul hver portion ud til en cirkel (ca. 40 cm i diameter). Smør 1/3 ketchup og sennep ud på cirklen og del den i 8 "lagkage"-stykker. Læg en halv pølse på hvert stykke og rul dem sammen til horn - start udefra og rul ind.
5. Lad pølsehornene efterhæve på en plade med bagepapir i ca. ½ time.
6. Bag pølsehornene midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 min. Lad dem køle af på en bagerist.

Øvrigt

Tip: Lun pølsehornene om morgenen, inden de skal med i skole. I stedet for wienerpølser kan du bruge kyllingepølser. Pølsehornene kan også laves uden ketchup og sennep. Giv i stedet dyppelse med i skole og lad børnene vælge.

Energiindhold pr. stk.:

Kulhydrat: 32 gram
Protein: 14 gram
Fedt: 17 gram
Energi, kJ: 1437 kJ
Energi, kcal: 287 kcal