Rugbrødsklapsammen og stegte kyllingelår

Af: Karolines Køkken

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 4 kyllingeunderlår (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Rugbrødsklapsammen:
  • 50 g hvid ost (i blok 20 %)
  • 4 tykke skiver fuldkornsrugbrød (ca. 200 g)
  • 2 spsk fintklippet purløg
  • 4 radiser (i tynde skiver)
  • 1 æble (i tynde både)
  • friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • 6 friske radiser
  • 100 g skyllede og blancherede sukkerærter

Sådan gør du

Læg kyllingelårene i en bradepande med bagepapir og drys med salt og peber. Steg kyllingelårene midt i ovnen - ca. ½ time ved 225 grader. Tag kyllingelårene ud og lad dem køle helt af. Bind et lille håndtag af fx madpapir om hvert kyllingelår.

Rugbrødsklapsammen: Del osten i 4 portioner og smør dem på de 4 skiver rugbrød. Kom purløg, radiser og æble på 2 af skiverne og drys med peber. Læg de 2 rudbrødsskiver på toppen og del madderne en gang, så de er lettere at spise.

Pak de smurte rugbrødsklapsammen i madpapir - 2 til hver. Kom dem i madkasser sammen med de stegte kyllingelår, radiser og sukkerærter. Læg en lille serviet ved. Velbekomme.

Energiindhold 3690 KJ (879 Kcal)

  • Protein: 28%
  • Kulhydrat: 49%
  • Fedt: 23%