Rug-pitabrød

Af: Arla Karolines Køkken ®

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • Rug-pitabrød - 8 stk.:
  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl kogende vand
  • 25 g gær
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g groft rugmel (ca. 3 dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • Tilbehør:
  • 100 g røget laks (i skiver)
  • 100 g kvark (smagt til med salt og peber)
  • 1 æble (i tynde skiver)
  • 4 blade romaine salat
  • 2 gulerødder (i stave)
  • 50 g svesker

Sådan gør du

Rug-pitabrød: Bland den kolde mælk og det kogende vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 15 cm i diameter). Læg dem på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 10 min. Bag rug-pitabrødene ca. 7 min. ved 250° midt i ovnen.

Fyld 2 pitabrød (de kan evt. deles på midten, så de er nemmere at styre) med laks, tilsmagt kvark, æble og salatblade. Pak de fyldte pitabrød i madpapir og læg dem i madkasser sammen med gulerodsstave og svesker. Husk en serviet.

Øvrigt

Rug-pitabrødene hæver godt op og bliver hule, når man bager dem ved høj temperatur.

Energiindhold 3610 KJ (860 Kcal)

  • Protein: 23%
  • Kulhydrat: 64%
  • Fedt: 13%