Rodfrugtfrikadeller

Af: Studerende med liniefag i hjemkundskab på N. Zahles Seminarium

Måltid: Madpakke
Antal: Ca. 35 små frikadeller
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • ca. 75 g skrællet gulerod
  • ca. 75 g skrællet pastinak
  • 1 pillet løg
  • olie (til stegning)
  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • salt
  • 1 kogt kartoffel
  • 2 æg
  • ca. ½ dl hakket persille (hakket)
  • 1 dl mælk
  • salt
  • peber

Sådan gør du

Gulerod og pastinak rives på det grove rivejern, og løget hakkes fint.
Derefter svitses alle tre ting på panden i lidt olie.
Kom kødet i en skål, og rør det med lidt salt.
Mos herefter kartoflen ud i farsen, og tilsæt de stegte grøntsager, æg, persille og mælk,
og rør det grundigt sammen.
Krydr farsen med salt og peber.
Form farsen til frikadeller med en spiseske, og steg dem på en varm pande med lidt olie.

Øvrigt

Frikadellerne gør sig godt med f.eks. kikærtesalat, råkost, pitabrød eller grøntsagsstænger
og er supernemme at have med i madpakken.