Quiche Lorraine

Af: Food and Agriculture Organization

Måltid:
Antal:
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 135 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • koldt 125 g smør
  • koldt 50 ml vand
  • Fyld:
  • 480 ml fløde
  • 250 g skåret i små stykker bacon
  • 3 løg
  • 3 spsk smør
  • 2 tsk timian
  • 1 laurbærblad
  • 8 æg
  • 1 1/4 salt
  • 1 knivspids muskatnød
  • revet 50 g parmesanost

Sådan gør du

Sådan gør du:
Start med at lave tærtedejen: Bland mel og salt i en skål. Brug en ostehøvl til at rive den kolde smør i melblandingen og smuldr dejen med fingrene. Tilsæt vand lidt efter lidt til blandingen, indtil den begynder at samle sig. Ælt dejen sammen med hænderne og sæt dejen på køl i mindst 30 minutter.
Mens dejen afkøles, varmes olie i en pande. Tilsæt bacon, løg, smør, timian og laurbærblade, og steg inden baconen er sprød. Fjern derefter laurbærblade og timian fra panden.
Slå æggene ud i en stor skål. Pisk dem lette og skummende. Tilsæt piskefløden, salt, cayennepeber og muskatnød. Tilsæt bacon-blandingen og osten til flødeblandingen under omrøring.
Forvarm ovnen til 190 grader. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til en cirkel med diameter på ca. 40 cm. Læg dejen i tærteformen og læg fyldet ovenpå dejen.
Bag tærten i ca. 45 minutter indtil tærten er fast.
Lad den afkøle inden den nyedes.