Pizzasnegle med spinat og hvid ost i saltlage

Af: Studerende med liniefag i hjemkundskab på N. Zahles Seminarium

Måltid: Madpakke
Antal: 18 - 20 stk
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • Dej:
  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 50 g grahamsmel
  • 75 g rugmel
  • ca. 550 g hvedemel
  • Fyld:
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie (til stegning, evt. smør)
  • 450 g helbladet spinat (optøet og drænet for vand)
  • 1/8 tsk revet muskatnød
  • salt
  • 150 g hvid ost i saltlage (drænet vægt)

Sådan gør du

Dej:
Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt sukker, olie, salt, grahamsmel og rugmel.
Tilsæt hvedemel, indtil dejen får en fast konsistens.
Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve i min. 2 timer.
Imens dejen hæver, tilberedes fyldet.

Fyld:
Hak løg og hvidløg fint, og svits det i olie eller smør i en gryde .
Tilsæt spinat, muskat, salt og peber, og varm godt igennem.
Tag gryden af varmen, og smuldr den hvide ost i spinatblandingen.

Når dejen er færdighævet, slås den sammen og rulles derefter ud til et rektangel på ca. 60x40 cm.
Fordel spinatblandingen på den udrullede dej. Rul dejen sammen på den lange led, så den bliver til en roulade.
Skær snegle i ca. 2 cm tykkelse, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag pizzasneglene midt i den forvarmede ovn ved 200 grader i ca. 25 min.

Øvrigt

Man kan også vælge at købe frisk spinat eller babyspinat, som der er sæson for sommer og sensommer. Man skal da selv dampe det. Køb ca. 450 g.
Man kan også lave sneglene med andet fyld. F.eks. kødsovs, hvis man har en rest tilovers fra aftensmaden.
Eller med tomatsovs og revet ost – det er jo en klassiker. Man kan også lave en variation, hvor man bytter den hvide ost ud med 100 g blåskimmelost.