Pirogger (med spinat, kartofler og mozarella)
Af: Skolemælk
Ingredienser
- Til dejen:
- 15 g gær
- 2,5 dl vand
- 0,5 tsk sukker
- 150 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 1,5 tsk groft salt
- 1 spsk olivenolie
- Fyld:
- 125 g mozzarellaost
- 200 g frisk spinat
- 300 g kartofler
- 1 lille løg
- 1-2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- salt
- peber
- 2 dl vand
Sådan gør du
1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt sukker og mel. Ælt dejen godt igennem
og tilsæt salt og olivenolie. Dejen skal være blød og elastisk. Lad dejen
hæve tildækket 1 time.
2. Skyl spinaten, og slyng den tør for vand. Skræl kartoflerne, og skær dem
i små tern eller både. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
3. Steg løgene bløde i en gryde med olie. Tilsæt hvidløg og kartofler, og vend
godt rundt. Krydr med salt og peber, og tilsæt vand. Lad kartoflerne simre,
til de er næsten møre og væsken er kogt næsten væk.
4. Vend spinaten i kartoflerne lidt ad gangen. Hæld fyldet ud på ét fad, så det
kan køle af.
5. Riv mozzarellaosten i små stykker. Vend dem sammen med fyldet.
6. Del dejen ud i 6 stykker på et meldrysset bord. Form dem til kugler, og
lad dem hvile 15 minutter.
7. Rul dejen ud til cirkler på ca. 16 cm, og fordel fyldet på den ene halvdel af
hvert dejstykke - men lad en ca. 2 cm bred kant være fri. Fold dejen over
fyldet, og tryk kanterne godt sammen. Læg dem på en bageplade med
bagepapir, og lad dem hvile, mens ovnen varmer op til 250 grader.
8. Sæt bagepladen midt i ovnen, skru ned til 225 grader og bag piroggerne
ca. 20 minutter. Pensl overfladerne med olivenolie, krydr med lidt salt, og
afkøl på en rist.
TIP: Lav en stor portion pirogger, og eventuelt med forskelligt fyld, så er de lige
til at putte i fryseren. Det er nemt og hurtigt at putte en i madkassen om
morgen, så de er klar til spisepausen. Fyldet kan varieres efter eget ønske.