Pastasalat med grønkål og figner

Af: Arla Karolines Køkken ®

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 3/4 liter vand
  • 3/4 tsk groft salt
  • 100 g fuldkornspasta (fx skruer)
  • 75 g bacon (i tynde skiver)
  • 150 g skyllet, frisk grønkål
  • 2 liter kogende vand
  • 1 dl fraiche 6 %
  • 1/4 tsk stødt kardemomme
  • 1/4 tsk groft salt
  • 50 g fintstrimlede tørrede figner
  • 25 grofthakkede mandler
  • Tilbehør:
  • 2 clementiner

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. til pastaen er mør uden at være blød. Hæld pastaen i en sigte og brus over med koldt vand.

Kom imens baconskiverne i en kold pande. Steg baconen først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til den er sprød og gylden. Lad bacon dryppe af på køkkenruller. Del baconen i små stykker.

Kom grønkålsbladene i en gryde med kogende vand i ca. 30 sek. Hæld vandet fra og brus dem over med koldt vand. Pres vandet fra bladene i en sigte og hak dem fint.

Rør fraiche, kardemomme og salt sammen i en stor skål. Vend pasta, grønkål, figner og mandler i dressingen og smag salaten til. Drys med bacon.

Kom grønkålssalaten i madkasser med tætsluttende låg. Pak dem i plastikposer sammen med en clementin, gaffel og serviet til hver.

Øvrigt

Kom lidt vand i salaten, hvis du synes den er for fast.

Energiindhold 3770 KJ (898 Kcal)

  • Protein: 20%
  • Kulhydrat: 58%
  • Fedt: 22%