Müsliboller med banan

Af:

Måltid: Morgenmad, Madpakke, Efter skole
Antal: 15 stk.
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 2½ dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 2 modne bananer
  • 2½ dl A38
  • 150 g havregryn
  • 50 g cornflakes
  • 2 dl rosiner
  • 75 g grofthakkede valnødder
  • 550 g hvedemel
  • vand eller mælk (til pensling)

Sådan gør du

1. Hæld kærnemælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt.
2. Mos bananerne og rør dem sammen med A38 og kom dem i dejen sammen med havregryn, cornflakes, rosiner og valnødder.
3. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen, indtil dejen er sammenhængende, men stadig en smule klistret. Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time.
4. Brug en spiseske dyppet i vand til at sætte bollerne på pladen. Lad bollerne hæve tildækket og lunt i ca. 30 min.
5. Pensl bollerne med vand eller mælk og bag dem midt i ovnen ved 220 grader (varmluft 200 grader) i ca. 15 min.

Øvrigt

Energiindhold pr. stk.:

Kulhydrat: 47 gram
Protein: 8 gram
Fedt: 5 gram
Energi, kJ: 1143 kJ
Energi, kcal: 229 kcal