Minirugbrød med chokolade

Af: Skolemælk

Måltid: Madpakke, Efter skole, Fødselsdagsmenu
Antal: 14-16 stk
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Ja

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 25 g græskarkerner
  • 50 g solsikkekerner
  • 1 tsk salt
  • 250 g rugmel
  • 100 g hvedemel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 50 g sigtemel
  • Ekstra fyld når der skal forkæles lidt:
  • 100 g hakket chokolade
  • 50 g rosiner (eller tranebær)

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet. Tilsæt kerner, salt og mel, og rør dejen grundigt sammen. Hvis du vil forkæle lidt ekstra, kan du tilsætte hakket chokolade og/eller tranebær. Gør hænderne våde, og form minirugbrød. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve lunt og tildækket i 60 minutter. Bagetid: ca. 30 minutter i en 220°C forvarmet ovn. Lad dem køle af, inden du pakker ned. Opbevar dem evt. i fryseren.