MADPAKKEKRUDT grovboller

Af:

Måltid: Madpakke
Antal: 12-16 stk.
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 1/4 pakke gær
  • ½ liter koldt vand
  • 2 tsk goft salt
  • 1 tsk sukker
  • 300 g hvedemel
  • 250 g sigtet speltmel
  • 50 g knækkede rugkerner
  • 50 g havregryn

Sådan gør du

1. Rør gæren ud i vand sammen med salt og sukker. Tilsæt hvedemel, speltmel, knækkede rugkerner og halvdelen af havregrynene og rør godt. Sæt dejen tildækket i køleskab til næste dag.
2. Tænd ovnen på 250 grader (helst varmluft). Dejen er klistret og tages nemmest med en spiseske, der dyppes i vand mellem hver gang. Fordel dejklumperne på to bageplader med bagepapir. Drys bollerne med resten af havregrynene.
3. Bag en enkelt plade ad gangen i den forvarme ovn i ca. 15 min. Når pladerne sættes ind i ovnen smides ½ dl kold vand ind i bunden af ovnen for at øge luftfugtigheden.

Øvrigt

Dejen skal helst overnatte i køleskabet (eller fra morgen til aften).