Laksespyd med salat og sprøde rugbrødscroutoner

Af: Arla Karolines Køkken

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 2 laksefileter (med skind - ca. 200 g)
  • 4 træspyd
  • 1 tsk flydende fedtstof
  • 1/4 tsk groft salt
  • 1/4 tsk sorte sesamfrø
  • 2 skiver rugbrød (i små tern - ca. 100 g)
  • Salat:
  • 100 g afdryppede majskerner (fra dåse)
  • 1/4 agurk (i tern - ca. 150 g)
  • 4 blommetomater (i kvarte - ca. 125 g)
  • 50 g skyllede kikærter (fra dåse)
  • Sød dressing:
  • 3 spsk yoghurt naturel (2 %)
  • 1 spsk honningsennep
  • 1½ spsk vand

Sådan gør du

Skær skindet af de 2 laksefileter og del hver filet en gang på langs, til i alt 4 stykker laks. Sæt laksestykkerne på spyd. Læg et stykke bagepapir i ovnens bradepande og pensl den ene halvdel af papiret med fedtstof. Læg laksespydene på det penslede bagepapir og drys fisken med salt og sesamfrø. Fordel rugbrødsternene ved siden af. Bag laksespydene ca. 5 min. og rugbrødscroutonerne ca. 8 min. ved 225°. Lad laksspyd og croutoner køle af.

Salat: Bland alle ingredienserne og kom salaten i små bokse med låg.

Sød dressing: Rør dressingen sammen og kom også den i små bokse med låg.

Pak croutonerne ind i plastfolie og kom dem i madkassen sammen med salat, sød dressing, laksespyd og en lille gaffel.

Øvrigt

De fleste børn synes det er sjovt at gnave maden fra et spyd. Klip evt. spidsen af spydene, når du har sat fisken på, så der ikke er nogen der kommer til at stikke sig selv eller andre. Spydene kan også undlades.

Resten af kikærterne fra dåsen kan blendes sammen med lidt olivenolie, citronsaft, hvidløg og spidskommen til hummus. Smag til med salt og peber og evt. tahin (sesampasta).

Energiindhold 3000 KJ (714 Kcal)

  • Protein: 27%
  • Kulhydrat: 46%
  • Fedt: 27%