Kulørt rodfrugtsalat

Af: Arla Karolines Køkken ®

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 5 spsk couscousgryn (ca. 50 g)
  • 3/4 dl kogende vand
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 100 g hvid ost i saltlage (3 % - let moset)
  • 1 dl klippet purløg
  • 25 g groft hakkede saltede peanuts
  • 75 g rosiner
  • 2 groftrevne persillerødder (ca. 200 g)
  • 4 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)

Sådan gør du

Kom couscousgrynene i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 5 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker. Rør chilisauce, hvid ost, purløg, peanuts og rosiner i couscousgrynene. Vend couscousblandingen godt sammen med de revne rødder og smag til.

Øvrigt

Du kan vælge andre rodfrugter til salaten, fx pastinakker, knoldselleri eller rødbeder. Du kan også bruge fintsnittet hvidkål eller spidskål. Hak kålen lidt efter du har snittet, så den er nem at spise.

Energiindhold 3880 KJ (924 Kcal)

  • Protein: 18%
  • Kulhydrat: 63%
  • Fedt: 19%