Kernesunde skoleboller med grønt og frugt

Af: Arla Karolines Køkken ®

Måltid: Madpakke
Antal: 18 stk.
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 5 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 3 dl syrnet naturel produkt (0,5 %)
  • 3 dl grovvalsede havregryn (ca. 125 g)
  • 600 g hvid hvedemel (fintformalet fuldkornshvede)
  • 2 groftrevne gulerødder (ca. 100 g)
  • 1 groftrevet æble (ca. 100 g)
  • 2 dl lyse og mørke rosiner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 spsk groft salt
  • 100 g revet ost (30 %)
  • 3/4 spsk lys sirup
  • 1 dl pinjekerner

Sådan gør du

Kom vandet i en stor skål og rør gæren ud heri. Rør det syrnede produkt, havregryn og halvdelen af melet i skålen. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen. Kom resten af melet i og slå dejen sammen med en grydeske, til dejen er ensartet og blød. Dæk skålen med fx et låg og stil den til hævning i køleskabet i mindst 10 timer.

Tænd ovnen på 225°og sæt en plade til opvarmning midt i ovnen og en bradepande nederst. Dyp 2 spiseskeer i vand og form 18 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på 2 stykker bagepapir. Brug fingrene og træk lidt i dejen, så brødene bliver aflange. Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time. Træk et stykke bagepapir over på den varme bageplade og sæt den midt i ovnen. Smid ca. 1 dl vand i den varme bradepande nederst i ovnen og luk hurtigt ovnlågen, så dampen bliver i ovnen. Bag bollerne ca. 20 min. - de bliver ekstra sprøde af dampen. Lad bollerne køle af på en bagerist. Bag det sidste hold boller på samme måde.

Øvrigt

Boller til madpakken kan med fordel ristes og afkøles inden indpakning om morgenen. Herved holder bollerne sig mere sprøde og lækre. Bollerne er fyldt med god energi, så sammen med lidt frugt og grønt og fx en ostebjælke, kan de gøre det ud for et helt måltid. Beregn 1-2 boller til frokost og 1 bolle til et mellemmåltid.

Energiindhold 16300 KJ (3880 Kcal)

  • Protein: 17%
  • Kulhydrat: 58%
  • Fedt: 25%