Kartoffelsalat med soltørrede tomater og ærter

Af: Arla Karolines Køkken ®

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 25 g finthakkede soltørrede tomater
  • 1 tsk herbes de provence (fransk krydderiblanding)
  • ½ tsk rørsukker
  • ½ tsk groft salt
  • 4 spsk kogende vand
  • 125 g hytteost (1,5 %)
  • 400 g kogte kartofler (i tern)
  • 200 glas optøede, frosne ekstrafine ærter
  • Tilbehør:
  • 100 g røget mørbrad
  • 2 kiwifrugter (ca. 150 g)
  • 100 g små blommetomater

Sådan gør du

Kom de soltørrede tomater i en skål sammen med herbes de provence, sukker og salt. Hæld det kogende vand over og lad tomater og krydderier trække i ca. 2 min. Rør hytteost i og vend kartofler og ærter i dressingen. Smag til.

Kom kartoffelsalaten i bokse med tætsluttende låg. Skær den røgede mørbrad i strimler og pak dem i madpapir (strimlerne fordeles over salaten, inden den skal spises). Del kiwierne på midten og læg dem i små bokse sammen med mørbrad og blommetomater. Husk gaffel, teske og en serviet til hver.

Øvrigt

De kogte kartofler kan skiftes ud med ca. 200 g kogte pastaskruer - gerne fuldkorn. I stedet for røget mørbrad kan man spise en rest kød eller fisk fra aftensmaden til kartoffelsalaten.

Energiindhold 3730 KJ (888 Kcal)

  • Protein: 27%
  • Kulhydrat: 65%
  • Fedt: 8%