Kalenderguf

Af: Skolemælk

Måltid: Andet
Antal: 24 stk.
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 250 g dadler
  • 3 spsk honning
  • 4,5 dl havregryn
  • 1,5 dl hakkede nødder (eller mandler)
  • 1,5 dl græskarkerner
  • 1,5 dl tørrede abrikoser (eller rosiner, tranebær eller anden tørret frugt)
  • Til glasur:
  • 200 g flormelis
  • 1 spsk kogende vand

Sådan gør du

Hak dadler og honning i en foodprocessor til en tyk, klistret masse. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt det, til alt hænger sammen. Form 24 små kugler af massen og kom dem i en form. Tryk dem flade. Hvis du ikke har en form, kan du komme de 24 små kugler på en bageplade beklædt med bagepapir eller i små mini muffins forme og trykke dem let, til de er ca. 2 cm tykke. Lad massen hvile i køleskabet i ca. 1 time.
Mens kuglerne er på køl lav glasur:
Rør flormelis og kogende vand sammen. Konsistensen skal være tyk og glasuren skal kunne trække spor, der holder faconen. Prøv evt. at tegne et tal på et stykke papir først.
Skriv tallene fra 1 til 24 på kuglerne med glasur. Opbevar kuglerne i en lufttæt beholder i køleskab eller fryser.Giv en lille kalender kugle pakket i madpapir med i madpakken hver dag i december måned.