Kagemand

Af:

Måltid: Fødselsdagsmenu
Antal: 20 børn
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • Dej:
  • 50 g gær
  • 2 dl lunkent mælk
  • 150 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • ca. 600 g hvedemel
  • Remonce:
  • 150 g smør
  • 200 g lys muscovado (eller farin)
  • 2 spsk kanel
  • Pynt:
  • 150 g flormelis
  • ½ pasteuriseret æggehvide (eller kogende vand)
  • lakridsbånd
  • vingummibamser
  • skumslik
  • Smarties (eller lign.)

Sådan gør du

Rør gæren ud i den lune mælk. Rør smør, sukker og æg ud i gærmassen, og tilsæt melet lidt ad gangen. Det er en fed dej, men den skal være glat, som en gærdej normalt er. Hæver 1 time. Dejen deles, formes og rulles let flad, så den ligner en kagemand.
Remoncen røres sammen, til det er blødt og smøres på kagemanden. Lav nogle revner med en kniv, så remoncen kan synke ned i dejen.
Efterhæver i 20 min. Bages midt i ovnen ved 225 grader i 20 min. Hold øje med kagen, da remoncen let brænder på.
Pyntes med glasur og forskellig slags slik, så det ligner en rigtig kagemand eller måske en troldmand.