Halloweenkage

Af: Karolines Køkken

Måltid: Efter skole, Fødselsdagsmenu, Andet
Antal: 1 kage/ca. 30 stk.
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 250 g blødt smør
  • 1 dl rapsolie
  • 475 g rørsukker (ca. 5 1/2 dl)
  • 6 æg
  • 100 g fintmalede mandler
  • 400 g hvedemel (ca. 6 3/4 dl)
  • 4 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
  • 1 groftrevet rødbede (ca. 175 g)
  • 1/2 dl fintrevet citronskal
  • Glasur:
  • 300 g flormelis
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk kakao

Sådan gør du

Pisk smør, olie og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg - til det ligner "æggesnaps". Bland mandler, mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det i "æggesnapsen" sammen med gulerødder, rødbeder og citronskal. Kom bagepapir i ovnens bradepande, fordel dejen heri, og bag kagen midt i ovnen ca. 45 min. ved 175 grader. Lad halloweenkagen køle af i formen på en bagerist.

Glasur:
Rør flormelis, citronsaft og vand sammen. Tag ca. 3/4 dl glasur fra. Rør kakao i resten af glasuren og fordel den på kagen. Kom den hvide glasur i en plasticpose, og klip et meget lille hul i hjørnet. Tegn et uhyggeligt mønster på kagen. Pynt evt. med en lille plastic-edderkop.