Gulerodsboller

Af:

Måltid: Madpakke, Efter skole
Antal: 12 stk.
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 1 dl lunken vand
  • 2 dl ymer
  • 50 g gær
  • 1 spsk brun farin
  • 2 tsk salt
  • 75 g solsikkekerner
  • 220 g revet gulerod
  • 100 g havregryn
  • 400 g hvedemel
  • æg (til pensling)

Sådan gør du

1. Hæld vand og ymer i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt brun farin, salt, solsikkekerner og revet gulerod.
2. Ælt først havregryn og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 1 time.
3. Slå dejen ned på et meldrysset bord og ælt den igennem.
4. Del dejen i 12 stykker, og form dem til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Efterhæver lunt og tildækket i ca. 30 min.
5. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem på midterste rille ved 220 grader (varmluft 200 grader) i ca. 15 min.