Grove sandwichboller med fyld

Af: Karolines Køkken

Måltid: Madpakke
Antal: 16 stk.
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 3 skrællede melede kartofler (ca. 200 g)
  • 3 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk honning
  • 1 spsk groft salt
  • 500 g fuldkornsrugmel
  • 500 g sigtemel
  • Pensling:
  • kærnemælk
  • Fyld: (til en grov sandwichbolle)
  • 2 spsk friskost light (pikant, naturel eller med hvidløg og krydderurter)
  • 3 skyllede romainesalatblade
  • 2 skiver roastbeef (kogt skinke eller kalkunbryst)
  • 1 tomat (i skiver)
  • 50 g agurk (i tynde skiver)
  • 2 tsk fintklippet purløg

Sådan gør du

Bring 2 dl af vandet i kog i en gryde. Riv kartoflerne groft og kom dem i det kogende vand. Lad kartoflerne koge ved svag varme og under låg i ca. 2 min. - rør af og til. Hæld "kartoffelgrøden" og resten af det kolde vand i en stor skål og tilsæt kærnemælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt sigtemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Tryk bollerne flade (ca. 10 cm i diameter). Læg dem på 2 plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl med kærnemælk og sæt den første plade med sandwichboller midt i en kold ovn. Indstil på 225° og bag i ca. 20 min. Bag derefter den anden plade i ca. 15 min. Sluk ovnen og lad bollerne stå ved eftervarmen i ca. 5 min.

Flæk en grov sandwichbolle og smør den med ost. Læg bollen sammen om salatblade, kødpålæg, tomat, agurk og purløg.

Energiindhold 1420 KJ (338 Kcal)

  • Protein: 18%
  • Kulhydrat: 64%
  • Fedt: 18%