Grove pitabrød med tzatziki og oksekød

Af: Karolines Køkken

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • Tzatziki:
  • 1 agurk (ca. 275 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl yoghurt naturel (2 %)
  • 1 spsk finthakket frisk mynte
  • 1 spsk flydende fedtstof
  • 200 g hakket oksekød (ca. 6 % fedt)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 pitabrød (fuldkorns - ca. 260 g)
  • 8 hjertesalatblade
  • Tilbehør:
  • 125 g cherrytomater
  • 1 æbler (i tynde både)

Sådan gør du

Tzatziki: Skær ca. det kvarte af agurken i tynde skiver - gem dem til senere. Riv resten af agurken groft. Bland agurk og salt og lad det stå på køkkenbordet i ca. 15 min. Knug den groftrevne agurk fri for væde - brug evt. et klæde. Vend agurk, yoghurt og mynte sammen. Smag til.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Drys med salt og peber. Lad kødet blive helt koldt i køleskabet.

Rist pitabrødene på en brødrister og lad dem blive kolde. Fyld pitabrødene med kød, agurkeskiver og salat.

Fordel tzatzikien i to små bokse med tætsluttende låg. Pak pitabrødene ind og kom dem i madkasser sammen med tzatziki, cherrytomater og æblebåde. Kom en lille ske i hver madkasse, så kan tzatzikien fyldes i pitabrødene lige inden spisetid.

Energiindhold 5130 KJ (1221 Kcal)

  • Protein: 26%
  • Kulhydrat: 46%
  • Fedt: 28%