Grove horn
Af: Skolemælk
Måltid: Madpakke, Efter skole
Antal:
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Ja
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl mælk
- 1 tsk salt
- 200 g fuldkornshvedemel
- 300 g hvedemel
- 70 g tomatpuré
- 200 g revet ost
- 150 g skinkestrimler
Sådan gør du
1. Opløs gæren i mælk og tilsæt salt.
2. Tilsæt mel og rør dejen godt sammen.
3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
4. Del dejen i 3 lige store kugler.
5. Rul dejen så den er rund (ca. 25 cm i diameter) og skær dejen i
6 trekanter.
6. Smør tomatpure på dejen og drys med ost og skinke.
7. Rul dem sammen til et horn og lad dem hæve i ca. 15 minutter.
8. Pensel med æg og drys evt. med sesamfrø.
9. Bag hornene ved 200 grader i 15-20 minutter
(til de er bagte og gyldne).
TIP: De grove horn kan fryses ned og tages op om morgenen – så
er de klar til spisepausen i skolen. Ønsker du en vegetarisk
variant, kan du bruge kogte røde linser som fyld i stedet for
skinkestrimlerne.