Grønne boller

Af: Skolemælk

Måltid: Madpakke
Antal: 25 stk.
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl vand
  • 150 g hakket, optøet spinat
  • 250 g hytteost
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 75 g græskarkerner
  • 800 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • Til pensling
  • 1 æg

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt spinat, hytteost, salt, sukker, og græskarkerner.
Rør hvedemel og grahamsmel i lidt ad gangen og ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve lunt og tildækket ca. 45 min. Del dejen i 24 stk. og form dem til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve yderligere 30 min. Pensl med sammenpisket æg. Bagetid: Ca. 15 min. midt i en 225° forvarmet ovn (varmluft 200°). Bollerne er velegnede til dybfrysning.