Grøn ærtehummus

Af: Arla Karolines Køkken ®

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • Grøn ærtehummus:
  • 300 g optøede, frosne fine ærter
  • 100 g yoghurt naturel (2 %)
  • 2 tsk tahin (ristet sesampasta)
  • 3/4 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • Tilbehør:
  • 2 skiver rugbrød (ca. 100 g)
  • 1 tsk mild, sød sennep
  • 2 skiver danbo ost (13 %)
  • 2 skiver kogt skinke
  • 1 persillerod (i stave - ca. 200 g)

Sådan gør du

Grøn ærtehummus: Kom alle ingredienserne i en skål og blend dem med en stavblender, til hummusen er glat. Smag den grønne ærtehummus til.

Kom ærtehummusen i bokse med tætsluttende låg. Smør de 2 skiver brød med sennep og læg ost og skinke på. Pak rugbrødsmadderne i madpapir og kom dem i madkasser sammen med persillerodsstavene. Husk en serviet og en gaffel til hver.

Øvrigt

Ærtehummusen er også fin som dip til aftensmaden. Det kan være til dampede grønsager og en hakkebøf. Eller til frikadeller og kartofler, hvor I lige mangler lidt at dyppe i.

Energiindhold 3410 KJ (812 Kcal)

  • Protein: 26%
  • Kulhydrat: 52%
  • Fedt: 22%