Fuldkornsbolle med kylling, jordbær og agurk

Af: Arla Karolines Køkken ®

Måltid: Madpakke
Antal: 2 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 2 store fuldkornsboller (ca. 200 g)
  • 50 g flødeost naturel (26 %)
  • 8 blade hjertesalat
  • 50 g silkeskåret kyllingepålæg
  • 2 skole agurker (i tynde strimler - ca. 100 g)
  • 100 g jordbær (i tynde skiver)
  • 200 g kogte nye kartofler (i tynde skiver)
  • 1/4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • 200 g ærter (i bælg)
  • 100 g friske bær, fx kirsebær eller jordbær

Sådan gør du

Flæk bollerne og rist dem på en brødrister. Lad bollerne køle af og smør dem med flødeost. Læg burgerbollerne sammen om salat, kyllingepålæg, agurk, jordbær, kartofler, salt og peber. Pak bollerne ind i madpakkepapir og kom dem i madkasser sammen med en håndfuld ærter og friske bær.

Øvrigt

I stedet for flødeost naturel kan du bruge andre flødeost varianter. Bollerne smager også godt med rå eller ristede løg.

Børn elsker at få en lille hilsen i madkassen fra far eller mor. Skriv en lille hilsen eller tegn en tegning. Et lille klistermærke til madkassen er også et stort hit hos de mindre børn.

Energiindhold 4030 KJ (959 Kcal)

  • Protein: 16%
  • Kulhydrat: 61%
  • Fedt: 23%