Fiskefrikadeller med dild og hjemmelavet remoulade

Af: Kokkelandsholdet

Måltid: Madpakke
Antal: 12 fiskefrikadeller/6-8 portioner remoulade
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • Fiskefrikadeller:
  • 500 g hakket sej- eller torskefilet (ikke færdig fars)
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 æg
  • ca. 1/2 dl mælk
  • 3-4 spsk frisk, hakket dild
  • 2-3 spsk finthakket løg
  • 2 spsk smør eller olie (til stegning)
  • Remoulade:
  • 1 1/2 dl yoghurt (naturel 10 %)
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1/2 tsk karry
  • 1 fintrevet gulerod
  • 1 finthakket drueagurk
  • 3 spsk hakket kapers
  • evt. 2 spsk hvid balsamico eddike
  • Tilbehør (til én madpakke):
  • 1/2 tomat
  • 1 salatblad
  • 2 skiver rugbrød (eller en grovbolle)

Sådan gør du

Fiskefrikadeller:
Fiskekødet røres godt med salt. De øvrige ingredienser røres i. Farsen skal hvile i 30 min. i køleskabet. Der formes ca. 12 frikadeller af farsen. Frikadellerne steges ca. 10-12 min. alt efter størrelse på en middelvarm pande.
Vendes ofte, så de ikke bliver for mørke.
Hvis der er frikadeller tilovers, kan de fryses til en anden gang.

Remoulade:
Yoghurten røres med krydderierne. De øvrige ingredienser røres sammen. Der kan eventuelt røres lidt hvid balsamico i.

Tomaten skylles og skæres i skiver. Salatbladet skylles og lægges på den ene skive rugbrød. 1½ frikadelle deles på langs og lægges ovenpå. 2 spsk. remoulade kommes på. Tomaterne lægges på, og den sidste rugbrødsskive lægges over. Madden pakkes ind i plastfilm, og lægges i madkassen.