Farvestrålende fastelavnsboller
Af: Skolemælk

Ingredienser
- 1 dl mælk
- 50 g gær
- 125 g smør
- 1 æg
- 4 spsk sukker
- 375 g hvedemel
- Til pensling
- 1 æg
- Fyld
- Hindbærsyltetøj
- Kagepynt
- Krymmel
- chokolade
- Til glasur
- 200 g flormelis
- 1 spsk kogende vand
Sådan gør du
Lun mælken til fingervarm. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Ælt dejen grundigt. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Rul dejen ud til en firkant (ca. 40x40 cm). Skær dejen ud i kvadrater på ca. 10 x 10 cm. Fordel syltetøj på dejen og fold dejen sammen omkring fyldet. Tryk kanten godt sammen. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket og lunt i ca. 45 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg.
Mens dejen hæver lav glasur:
Rør flormelis med kogende vand. Tilsæt vandet lidt ad gangen til glasuren har den rette (tykke) konsistens. Bagetid: 10-15 min. midt i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 200°C).
Pynt:
Pynt fastelavnsbollerne med glasur, smeltet chokolade eller sjov kagepynt.
Øvrigt
Energiindhold pr. stk.:
Kulhydrat: 33 gram
Protein: 3 gram
Fedt: 7 gram
Energi, kJ: 901 kJ
Energi, kcal: 180 kcal