Farvestrålende fastelavnsboller

Af: Skolemælk

Måltid: Andet
Antal: 16 stk.
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 375 g hvedemel
  • Til pensling
  • 1 æg
  • Fyld
  • Hindbærsyltetøj
  • Kagepynt
  • Krymmel
  • chokolade
  • Til glasur
  • 200 g flormelis
  • 1 spsk kogende vand

Sådan gør du

Lun mælken til fingervarm. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Ælt dejen grundigt. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Rul dejen ud til en firkant (ca. 40x40 cm). Skær dejen ud i kvadrater på ca. 10 x 10 cm. Fordel syltetøj på dejen og fold dejen sammen omkring fyldet. Tryk kanten godt sammen. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket og lunt i ca. 45 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg.

Mens dejen hæver lav glasur:
Rør flormelis med kogende vand. Tilsæt vandet lidt ad gangen til glasuren har den rette (tykke) konsistens. Bagetid: 10-15 min. midt i en 200°C forvarmet ovn (varmluft 200°C).

Pynt:
Pynt fastelavnsbollerne med glasur, smeltet chokolade eller sjov kagepynt.