Den allerbedste brownie
Af: Ellen Rask Bøgh
Ingredienser
- 120 g smør
- 100 g mørk chokolade (mindst 70%)
- 2 æg
- 250 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g mel
- 3 spsk kakaopulver
- 1 knivspids salt
- ½ tsk bagepulver
Sådan gør du
Forvarm ovnen på 180 grader alm. ovn.
Smelt smør og chokolade i en gryde over svag varme. Rør rundt for at undgå at brænde chokoladen. Sæt til side for at køle lidt ned.
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Bland sukker og æg i en anden skål.
Hæld smørblandingen i æggeblandingen under omrøring. Pas på at smør blandingen ikke er for varm, for så bliver æggeblandingen stiv og skiller.
Vend de tørre ingredienser i.
Fordel dejen i et ovnfast fas i et ca. 2 cm. tykt lag.
Bag i 25 minutter.
Stik en kniv i midten kagen. Hvis der er en lille smule kage på kniven kan du tage den ud og få en klæg brownie. Hvis du hellere vil have en fast brownie, kan du bage den, til kniven er ren, efter du har stukket den i kagens midte.
Server med en kugle vaniljeis eller en klat flødeskum - Velbekomme!
Øvrigt
Tip!
Hvis du vil have en luftig brownie, så pisk æg og sukker luftigt.
Hvis du vil have en tung og klæg brownie, så bland kun æg og sukker til det bliver en ensartet masse.