Deller på pind

Af: Helle Brønnum Carlsen

Måltid: Fødselsdagsmenu
Antal: 10 personer (kan ganges op efter behov)
Kan fryses: Ja
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 250 g hakket kalvekød
  • 250 g hakket skinkekød (eller i alt 500 g hakket kalvekød)
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1½ dl mælk
  • ½-1 fintrevet løg
  • 1 knivspids stødt allehånde (kan udelades)
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • smør (eller en blanding af smør og olivenolie til stegning)
  • Øvrige ingredienser:
  • 500 g cherrytomater
  • 1-2 agurker
  • 20 træspyd

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne til dellerne grundigt sammen, lad farsen “sætte sig” ½ time i køleskabet, og juster konsistensen med lidt mere mælk om nødvendigt. Kom smør og evt. olie på en god, plan pande, der giver jævnt fordelt varme, og skru op på lidt over middelvarme.
Lad smørret bruse af, dyp en stor teske i fedtstoffet og form med ske mod håndfladen 20 frikadeller, der steges lysebrune på alle sider i ca. 10-15 min. ved middelvarme.

Lad dellerne køle af, og sæt dem på træspyd skiftevis med skyllede, hele cherrytomater og halve eller kvarte, tykke agurkeskiver. Server evt. groft brød til.