Bolle med grøntsagsfrikadelle, tomat, agurk og spirer

Af: Nanna Simonsen

Måltid: Madpakke
Antal: 4 personer + rester til madpakken til 2-3 personer
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • Grøntsagsfrikadeller:
  • 100 g persillerod (eller pastinak)
  • 80 g gulerod
  • ca. 300 g store kartofler (af en melet sort fx Estima/bagekartofler)
  • 1 lille løg (ca. 50 g)
  • 1 fed hvidløg
  • 40 g bacon (i tynde skiver)
  • ca. 1/2 tsk timian
  • 1 knivspids reven muskatnød
  • 1 1/2-2 tsk salt
  • peber
  • 2 1/2 spsk kartoffelmel
  • 2 spsk fraiche 9 %
  • 1 spsk olie
  • 1 æg
  • 1 spsk olie (eller smør og olie til stegning)
  • Tilbehør til madpakken (2 personer):
  • 2 grovboller
  • lidt mayonnaise (rørt med urter*)
  • 2 tomater
  • 10 skiver agurk
  • lucernespirer (eller ærte- eller bønnespirer)

Sådan gør du

Grøntsagsfrikadeller:
Skræl og skyl alle grønsagerne (inkl. løg og hvidløg). Riv dem på den fine side af råkostjernet eller kør dem til et fint smuldr i foodprocessoren. Skær baconskiverne i små bitte terninger. Rør grønsager og baconterninger med resten af ingredienserne. Rør det meget grundigt sammen. Lad farsen trække i ca. 10 min.
Varm fedtstoffet op på stegpanden og sæt farsen på i skefulde. Lad frikadellerne stege gyldenbrune over moderat blus - steg dem 7-8 minutter på hver side.

Flæk bollerne, og smør et tyndt lag urtemayonnaise på. Skær 2-3 grøntsagsfrikadeller og tomater i skiver, og fordel dem sammen med agurkeskiverne i bollerne. Krydr med salt og peber, læg en god portion spirer øverst, og luk med bollernes overdele.

* Se evt. Kartoffelmad med urterørt mayonnaise og spirer.