Blåbærscones

Af: Food and Agriculture Organization

Måltid: Efter skole, Fødselsdagsmenu
Antal:
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g sukker
  • 1 spsk bagepulver
  • koldt 6 spsk smør
  • 2 æg
  • 80 ml fløde
  • korn fra 1/2 vaniljestang
  • 1 spsk citronskal (økologisk)
  • friske 150 g blåbær
  • smeltet 2 spsk smør
  • 2 spsk sukker

Sådan gør du

Tænd ovnen på 190 grader. Kom alle tørre ingredienser i en skål ved at si dem igennem en sigte. Tilsæt den kolde smør og smuldr dejen sammen med fingrene. Pisk æg, fløde, citronskal og vaniljekorn sammen og tilsæt de tørre ingredienser. Rør indtil blandingen er ensartet. Tilsæt blåbær og rør sammen. Hæld dejen ud på en bordplade drysset med mel. Rul eller tryk dejen ud indtil den får rektangulær form og er 3 cm tyk. Brug en kop som udstikker til at inddele dejen i ensartede cirkler. Pensl scones med smeltet smør og drys sukker på toppen. Bag dem i ovnen i 20 minutter ved 190 grader. Afkøles på en rist inden de nydes.

Øvrigt

Energiindhold:

Kulhydrat: 380 gram
Protein: 41 gram
Fedt: 138 gram
Energi, kJ: 12378 kJ
Energi, kcal: 2475 kcal