Bagt mac and cheese

Af: Food and Agriculture Organization

Måltid:
Antal:
Kan fryses: Nej
Kan laves af børn: Nej

Ingredienser

  • 1,4 liter mælk
  • 120 g smør
  • 60 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 1/4 tsk muskatnød
  • 1/4 tsk peber
  • 250 g cheddarost
  • 125 g goudaost
  • 600 g pasta macaroni
  • 100 g rasp
  • Til pynt: friske krydderurter og cherrytomater

Sådan gør du

Hæld mælken i gryden og lun den over middel varme. Smelt smørret i en anden gryde. Når smørret bobler, tilsættes melet, og der røres i et par minutter.
Tilsæt den lune mælk under omrøring. Fortsæt med at røre indtil blandingen bobler og tykner (tager ca. 5-10 minutter). Tag gryden af varmen og tilsæt salt, muskatnød, peber og ost.
Sæt vand tilsat salt over at koge i en gryde. Kog macaronien som anvist på pakken. Hæld vandet fra og skyl pastaen i koldt vand. Hæld macaronien i en skål og hæld ostesovsen over.
Forvarm ovnen til 200 grader. Hæld macaronien i et ovnfast fad og drys raspen over samt ekstra revet cheddarpst. Bages i 10 minutter indtil toppen er gylden. Pynt med friske krydderurter og cherrytomater (kan også bages med pynten).

Øvrigt

Energiindhold:

Kulhydrat: 623 gram
Protein: 237 gram
Fedt: 255 gram
Energi, kJ: 24277 kJ
Energi, kcal: 4855 kcal