Sjove undervisningsaktiviteter fra Skolemælk

Skolemælk har mange forskellige undervisningsaktiviteter, som kan bidrage med viden på en sjov og underholdende måde. 

Lige nu er Mission Min Krop vores aktuelle undervisningsaktivitet, men vi har også et hav af andre spændende undervisningsaktiviteter. Nedenfor kan du udforske vores forskellige undervisningsaktivitet og finde inspiration til sjove skoleaktiviteter med dit barn. 

Skoleaktiviteterne er udviklet til brug i undervisningen, men de kan også med fordel benyttes i hjemmet - både i hverdagen og weekenden. Så hvis du mangler idéer til, hvordan du kan aktivere og underholde dit barn i weekenden, så får du her et hav af muligheder. Eller når ulvetimen nærmer sig, kan du med fordel bruge disse aktiviteter til at underholde dit barn, mens du selv får ordnet en masse praktiske ting.

God fornøjelse!

Mission Min Krop

I Mission Min Krop bliver der sat fokus på menneskekroppen og kroppens dele, når læge Christen Ravn tager børnene med på en lærerig rejse på en sjov, spændende og faglig måde.

Børnene kommer på forskellige missioner i menneskekroppen, hvor de bl.a. kan udforske musklerne, hjertet og nerverne. Der er 8 missioner i alt, som alle indeholder en video, hvor Christen Ravn fortæller om de forskellige kropsdele, samt en afsluttende quiz. Hvis man ser videoerne og svarer rigtigt på alle spørgsmålene, så får man et Fessorbevis, der kan printes ud og hænges op.

Mission Min Krop er en perfekt måde til at underholde dit barn på en sjov og lærerig måde, hvor der samtidig er stort fokus på læring og viden. Mission Min Krop tilbyder en masse aktiviteter, der kan findes online - der er både film, quizzer, brætspil og meget mere.

Find Mission Min Krop her

Lægen Christen og Sylvester tager børnene med på 8 missioner i kroppen.

Lægen Christen og Sylvester tager børnene med på 8 missioner i kroppen.

Vild.Vildere.Videnskab

I Vild.Vildere.Videnskab er der sat fokus på videnskaben i samarbejde med Videnskabsår22. Formålet er at fremme børnenes interesse og forståelse for videnskaben gennem forskellige kulturelle og lærende aktiviteter.

Med materialet kommer dit barn med på en rejse i videnskabens tegn og får viden om vigtige opfindelser, opfindere og opdagelser. Materialet er udviklet i samarbejde med Leg & Lektie, og du kan bl.a. finde forskellige sjove videoer og andet spændende læringsmateriale, som dit barn kan underholdes med.

Find Vild.Vildere.Videnskab her

Shireen og Professor Kvark tager børnene med på en rejse i videnskabens tegn.

Shireen og Professor Kvark tager børnene med på en rejse i videnskabens tegn.

Forårets forundelige fauna

Forårets forunderlige fauna er en undervisningsaktivitet, der sætter fokus på insekter og smådyr, og hvordan de er en vigtig del af naturens kredsløb. 

Materialet er udarbejdet til at opfylde faglige mål inden for fagene dansk og natur/teknik. Med materialet vil dit barn bl.a. få viden om organismers opbygning, lære at udarbejde tekster med billeder og skrift, lære at indsamle og undersøge organismer i den nære natur og meget meget mere.

Materialet består af 3 dele og indeholder forskellige aktivitetshæfter med opgaver: 

  • Lær om smådyr
  • Lær om sommerfugle
  • Ud og oplev

Find Forårets forunderlige fauna her

Madpakkedysten

Madpakkedysten er en undervisningsaktivitet, der er med til at give dit barn gode madpakkevaner.

I 4 undervisningsfilm giver hjemkundskabslærer, Marie Harbo, dig og dit barn en masse sjov og spændende viden om mad. Bagefter kan I quizze om det, I har set. For til hver film er der en quiz med 8 spørgsmål. Filmene handler om henholdsvis frugt & grønt, brød, 10'er mad og pålæg og her får du og dit barn inspiration til gode og sunde madpakker.

Hent også vandrebogen og lad den gå på omgang i familien. Her kan hvert familiemedlem fortælle om deres yndlingsmad - og der bliver rig mulighed for kreativ udfoldelse. Slip fantasien og kreativiteten løs og tegn, mal, klip og klister, farv og pynt vandrebogen med dit bud på sund mad.

Find Madpakkedysten her

Lær om dyr

Med Lær om dyr kommer dit barn på en rejse ind i de truede dyrs univers sammen med Aalborg Zoo og biolog Ander Kofoed. Med denne undervisningsaktivitet kan dit barn få viden om dyr, der lever på Savannen, Gården, i Amazonas eller i Arktis.

Du kan finde en masse lege og aktiviteter, som dit barn kan foretage både indenfor og udenfor. Materialet består bl.a. af print-selv læringsaktiviteter, faktaark om forskellige dyr, film hvor Anders Kofoed fortæller om udvalgte dyr og så kan dit barn kan teste sin viden med en quiz. 

Find Lær om dyr her

Rekord i sport

Rekord i sport sætter fokus på sportens historie, krop og bevægelse, og her lærer dit barn om sportsgrene og rekorder. Formålet med denne undervisningsaktivitet er at gøre børn opmærksomme på forskellige sportsgrene samt at gøre dem klogere på historien bag.

Med Rekord i sport kan du lære dit barn om sportsgrene og sportens historie på en spændende og sjov måde. Du kan for eksempel bruge vores sjove film med Jørgen Lethmælk, hente vores ark om forskellige sportsgrene eller teste dit barns viden af med vores quizzer.

Find Rekord i sport her

Inspiration til andre sjove skoleaktiviteter derhjemme

Her får du et overblik over andre sider, der kan give dig idéer til sjove og lærerige undervisningsaktiviteter, som du kan lave med dit barn derhjemme.

Andre idéer til hjemmeaktiviteter

Prøv også havebingo eller vælg mellem 12 forskellige aktiviteter, som både børn i indskolingen og større børnehavebørn kan få tiden til at gå med - et sjovt afbræk i løbet af den lange hjemmedag.

Hent ark til havebingo her

Se de 12 aktivitetsark her