Spørgsmål og svar

Udleverings- og pakkelister

Udleveringslisten er dit vigtigste værktøj som skolemælksansvarlig. Den består af en udleveringliste med klasser, børnenes navne og mælketype og en pakkeliste med oversigt over fordelingen af de forskellige mælk pr. klasse. Her kan du se, hvor mange og hvilke mælk der skal pakkes til enkelte klasse.

Det er pakkelisten, du skal bruge, når du pakker tasker til de enkelte klasser. Udleveringslisten placerer du i mælketaskerne og/eller i klasserne.

Opstart af skoleåret

I starten af skoleåret – typisk de første 4-6 uger - får du ’den fulde liste’. Det betyder, at du hver uge pr. mail får tilsendt en komplet oversigt alle skolens klasser med information om, hvem der skal have mælk og hvilken type mælk.

Når vi er igang

4-6 uger inde i skoleåret får du hver uge tilsendt ’ændringslister’ pr. mail, hvis og kun hvis der er ændringer i forhold til ugen før. Det betyder, at du får besked om, hvilken klasse, der er sket ændringer på. Du skal printe denne liste og erstatte den pågældende klasse i den fulde liste og fremover bruge denne liste til at udlevere mælk til den pågældende klasse. 

Er der eksempelvis sket en ændring i 1.A, skal den gamle side med 1.A erstattes med den nye, som du netop har fået tilsendt.

Bemærk at det er kun, når der sker ændringer, at du får denne liste tilsendt. Ændringer vil sige en ny tilmelding, afmelding af mælk, produktskift, klasse- og skoleskift.

Ændringslisten sendes som hovedregel ud tirsdag. Men bemærk at du i forbindelse med ferier vil kunne modtage ændringslisten på andre af ugens dage.

Ingen liste!

Får du i en uge ingen udleveringsliste, er det fordi, der ingen ændringer er sket sammenlignet med den forrige uge. Du skal derfor pakke mælk til klasserne, som du har gjort i den forgangne uge.

Ja, du får tilsendt udleveringslister pr. mail.

Der er tre scenarier, hvor du får tilsendt udleveringslister.

Den fulde liste

I starten af skoleåret – typisk de første 4-6 uger - får du ’den fulde liste’. Det betyder, at du pr. mail får tilsendt en komplet oversigt alle skolens klasser med information om, hvem der skal have mælk og hvilken type mælk.

Ændringslister

4-6 uger inde i skoleåret får du hver uge tilsendt ’ændringslister’ pr. mail, hvis og kun hvis der er ændringer i forhold til ugen før. Det betyder, at du får besked om hvilken klasse, der er sket ændringer på. Du skal printe denne liste og erstatte den pågældende klasse i den fulde liste og fremover bruge denne liste til at udlevere mælk til den pågældende klasse. 

Bemærk at det er kun, når der sker ændringer, at du får denne liste tilsendt. Ændringer vil sige en ny tilmelding, afmelding af mælk, produktskift, klasseskift og skoleskift.

Ændringslisten sendes som hovedregel ud tirsdag. Men bemærk at du i forbindelse med ferier vil kunne modtage ændringslisten på andre af ugens dage.

Har du brug for en ny udleveringsliste, så kontakt Mejeriernes Skolemælksordning på 87 31 20 40 eller på skolemaelk@mejeri.dk. Så sender vi en ny udleveringsliste til dig pr. mail.

Hver uge (som hovedregel tirsdag) sender vi udleveringslister på mail, hvis og kun hvis der er sket ændringer i skolens levering. Det betyder, at du får besked om hvilken klasse, der er sket ændringer på.

Du skal printe denne liste, erstatte den pågældende klasse i den fulde liste og fremover bruge denne liste til at udlevere mælk til den pågældende klasse. 

Udleveringslisten bedes givet videre til den/de berørte klasser og pakkelisten til den, der pakker mælken.

Håndtering af mælken

Kontakt leverandøren først. Telefonnummeret til leverandøren kan du finde på følgesedlen. Alternativt er du velkommen ringe til Mejeriernes Skolemælksordning på 8731 2040 eller sende en e-mail på skolemaelk@mejeri.dk.

Ring til Mejeriernes Skolemælksordning på 8731 2040 eller send en e-mail på skolemaelk@mejeri.dk.

Ring til skolemælkskonsulent Peter Ulv på tlf. 87312040.

Kan mælken ikke drikkes, kontakt Mejeriernes Skolemælksordning på 8731 2140 eller send en e-mail til skolemaelk@mejeri.dk.

Generelt om Mejeriernes Skolemælksordning

Ja, men der gives kun EU-tilskud til én mælk pr. elev. Nummer to mælk er derfor dyrere. Prisen kan oplyses hos Mejeriernes Skolemælksordning. Kontakt os på 87 31 21 40 eller skolemaelk@mejeri.dk.

Alle skolemælksordninger kan få tilskud fra EU, og skolerne kan i princippet selv etablere en ordning. Mejeriernes Skolemælksordning er et tilbud til aflastning af skolernes administration, så flest muligt kan få del i en velfungerende ordning.

Vi hjælper gerne med gode råd og idéer, og vores skolemælkskonsulent kommer gerne på besøg på skolen. Kontakt en skolemælkskonsulent eller ring på 8731 2140 og hør nærmere.

Administration

Hvis skolen er løbet tør for skolemælksfoldere, kan I bestille skolemælksfoldere her. 

Kontakt Mejeriernes Skolemælksordning. Send en e-mail til skolemaelk@mejeri.dk eller ring på 87 31 21 40. Husk at angive både hvilken skole og klasse, der flyttes fra og til.

 

På Skolemælksweb kan du selv flytte elever fra en klasse til en anden. Log på og gå til "Klasseskift"

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte Mejeriernes Skolemælksordning på 87 31 21 40  eller skolemaelk@mejeri.dk med ændringen, så vi sørger for at registrere klasseskiftet. 

Kontakt Mejeriernes Skolemælksordning på skolemaelk@mejeri.dk eller 87 31 21 40 for ændring. Ændringer kan foretages løbende.

Du er velkommen til at kontakte os med dine ændringer på skolemaelk@mejeri.dk eller 87 31 21 40. Vær opmærksom på, at prisen for forældrene er fast for det pågældende halvår uanset, hvor mange dage I vælger at framelde.

Om Skolemælksweb

Skolemælksweb er et tilbud til de mælkeansvarlige, som forhåbentlig vil gøre jobbet som skolemælksansvarlig lettere. Det er til dem, der gerne selv vil kunne styre mere uden at være afhængig af at skulle ringe eller maile til Mejeriernes Skolemælksordning. På Skolemælksweb kan du:

  • Foretage klasseskift
  • Printe skolens aktuelle udleveringsliste 
  • Opdatere skolens stamdata
  • Opdatere skolens mælkedage
  • Opdatere antallet af elever i de enkelte klasser (1 x årligt)

Funktionerne er lige til at gå til, men du kan også downloade en kort manual. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker til Skolemælksweb.

Skolemælk til lærere

Ja, men der gives ikke EU-tilskud til lærere, og derfor gælder der en særlig pris, som kan ses ved bestilling i netbutikken. Ved alle betalingsformer oplyses klassebetegnelsen 'lærer'.