Tillykke til 26 skoler!

29. marts 2019

Mejeriernes Skolemælkslegat har netop uddelt 100.000 kr. til 26 heldige skoler. De valgte skoler har alle søgt om midler til sundheds- og fællesskabsfremmende initiativer Én af udvalgte skoler er Øster Bjerregrav Skole i Randers.

Øster Bjerregrav Skole i Randers får 5000 kroner til et rum, hvor eleverne kan få plads til ro og fordybelse. Pengene kommer fra Mejeriernes Skolemælksordning, som to gange om året giver penge til aktiviteter eller ting, som gør hverdagen sjovere og bedre for eleverne landet over.

Med pengene kan eleverne i 0.A på Øster Bjerregrav Skole i Randers se frem til at få et hyggeligt rum med sækkestole og planter, hvor de kan trække sig lidt tilbage fra resten flokken.

Øster Bjerregrav Skole er ikke alene om at være heldig med at få del i Skolemælkslegatet. 26 klasser/skoler får denne gang 100.000 kr. fra Skolemælkslegatet, som uddeles forår og efterår.

”Vi sender penge til 26 klasser/skoler landet over, og det er en fornøjelse, fordi pengene ofte giver børnene oplevelser, der måske ikke ellers var mulighed for at få. Vores mål er at bidrage til sundhed i meget bred forstand. Det handler bl.a. om gode oplevelser, der gør fællesskabet endnu stærkere i klasserne og på skolerne,” forklarer Jan Hermansen, som er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Fra morgenmadsprojekt til mejeribesøg 

Og der er mange aktiviteter på skolernes ønskeliste. Denne gang er der bl.a. givet penge til: bondegårdsbesøg, skaksæt, udekøkken, tilskud til cykler, udflugter, madpakkekursus, gynge, sund mad og superheltekursus.

”Heldigvis kan man søge Skolemælkslegatet to gange om året, da vi jo desværre ikke har penge nok til at støtte alle gode formål hver gang. Det er bare med at søge igen, hvis man har en god idé. Næste gang er oktober 2019,” siger Jan Hermansen.

Se de heldige modtagere her og følg med på edutainmenthuset.dk, hvor der også er andre spændende aktiviteter for landets skoleklasser.