Så er skolemælkslegatet uddelt

22. april 2021

419 skoler søgte om støtte til fiskegrej, kængurustylter og andre kreative projekter, der fremmer sundhed og fællesskab for elever over hele landet.

Grej til bålmad, sandsække og boksehandsker, frisbeegolf, vejrstation med vejrhane, pennevenner i den tredje verden, en venskabsbænk, gårdbesøg og sunde madpakker.

Det er nogle af de mange gode projekter, der nu kan realiseres på 39 af landets skoler takket være en økonomisk håndsrækning fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

Legatet uddeles to gange årligt af Mejeriernes Skolemælksordning. Det er indstiftet for at støtte projekter og aktiviteter, der fremmer skoleelevers fællesskab og sundhed gennem leg og aktiv deltagelse. Sagt på godt dansk: tiltag der giver sunde, glade børn med røde kinder.

Hos Mejeriernes Skolemælksordning mærker man stor interesse for at komme i betragtning til legatmidlerne. Således var der i denne runde 572 ansøgninger fra 419 skoler i den bunke, som et dommerpanel vurderede. Det store antal glæder Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning:

”Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 39 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at søge igen, når vi uddeler legatmidler til efteråret.”

Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i skolemælksordningen. Ved den seneste uddeling i april blev der doneret beløb fra 1.495 kr. op til maksimumbeløbet på 5.000 kr. fra en pulje på 151.000 kr.

Heraf kommer 51.000 kr. fra forældre, der ved ændringer af deres abonnementer på skolemælk valgte at donere deres tilgodehavender til Skolemælkslegatet.

”Det er meget generøst og en fantastisk gestus, som har betydet, at vi kunne imødekomme flere ansøgninger fra skoler end vanligt,” siger Jan Hermansen.

 

Vi ønsker god fornøjelse med projekterne til modtagerne:)

Læs mere om skolemælkslegatet her

Husk der er en ny ansøgningsrunde i efteråret 2021. Husk at sprede budskabet og send en ansøgning. Vi åbner for nye ansøgninger efter sommerferien.