To nyudviklede økologiske mælkedrikke fra Arla kommer med i skolemælkssortimentet

23. maj 2018

Skal I have dem med i udvalget af skolemælk på jeres skole?

Tidligere på året lancerede Arla to nye typer mælkedrikke. Nu har I mulighed for at tilbyde produkterne via skolemælksordningen til jeres elever fra 4. klassetrin til 9. klassetrin.

Hvad er de to nye mælkedrikke?

De to nyudviklede mælkedrikke er økologiske. De indeholder de samme gode næringsstoffer som calcium, protein og B12 som i andre typer mælk.

De to nye produkter er søde i smagen. De har smag af henholdsvis karamel og jordbær/hindbær og har fået tilsat 1 % økologisk rørsukker.

Også emballagen er ny. I stedet for karton er mælken kommet på dåse. Det er der en speciel årsag til.

Hvorfor nye mælkedrikke?

Det er nemlig svært at få børn til at drikke skolemælk, når de bevæger sig ud af indskolingen. De nye mælkedrikke skal forsøge at imødegå, at børnene dropper skolemælken, når de bliver 9-10 år.

Mælk er en vigtig ernæringskilde for børn i voksealderen på grund af calcium-indholdet. De nye mælkedrikke er  et sundere alternativ til søde drikke som sodavand, juice og saftevand. Den smartere dåseemballage  skal forsøge at gøre det interessant og sejt at drikke mælk.

Hvorfor tilbydes produkterne kun fra 4. klasse og opefter?

Det er meget velovervejet, at de to nye mælkedrikke først tilbydes eleverne fra 4. klassetrin. Det er nemlig her, at al erfaring viser, at eleverne dropper ud af skolemælksordningen.

Hvordan kan vi få de nye mælkedrikke i skolemælkssortiment?

I får nu mulighed for at forny jeres skolemælkssortiment med de to nye mælkedrikke og være med til at vende den trend, hvor børn bevæger sig væk fra at drikke mælk.

I vil modtage en mail med link til en formular. Udfyld formularen med oplysninger om skolen, så sørger vi for, at de nye mælkedrikke bliver en del af jeres skoles udvalg og fremgår af netbutikken, når forældre vælger jeres skole og bestiller skolemælk til deres børn.

Hvad gør vi, hvis vi ikke ønsker de nye mælkedrikke i skolemælkssortimentet?
Ønsker I ikke de nye mælkedrikke, skal I også at meddele dette til Skolemælk via formularen. Det er nemlig vigtigt, at alle skoler i skolemælkeordningen tager stilling til de to nye mælkedrikke.