Massiv interesse for Mejeriernes Skolemælkslegat

8. november 2019

28 skoler over hele landet får penge til sjove og kreative projekter, der fremmer sundhed og fællesskab for eleverne.

Frisbeegolf, venskabsdage, bondegårdsbesøg, legepatruljer og skaterramper er blot nogle af de mange gode projekter, der nu kan realiseres rundt om på 28 af landets skoler – takket være en økonomisk håndsrækning fra Mejeriernes Skolemælkslegat, der udloddes to gange årligt af Mejeriernes Skolemælksordning. Legatet er indstiftet for at støtte op om projekter og aktiviteter, der fremmer fællesskab og sundhed for eleverne på de danske skoler – eller på godt dansk: tiltag der giver sunde, glade børn med røde kinder

Hos Mejeriernes Skolemælksordning oplever man stor interesse for at komme i betragtning til legatmidlerne. Således var der hele 430 ansøgninger i den bunke, som dommerpanelet satte sig sammen for at vurdere her i slutningen af oktober – og det glæder Jan Hermansen, der er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

'Det er glædeligt at så mange skoler har lyst til at sætte projekter i søen, som kan gøre en forskel for en masse af eleverne. De 28 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at de søger igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til foråret', siger Jan Hermansen.

Mejeriernes Skolemælkslegat uddeler årligt 200.000 kroner. Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen. I år er der uddelt beløb fra 700 kroner og op til maksimumbeløbet på 5.000 kroner.

'Vi ønsker at sætte fokus på sundhed, bevægelse og fællesskab i klasserne og på skolerne. Mejeriernes Skolemælkslegat giver midler til aktiviteter, der er til gavn for hele skolen eller en enkelt klasse, og som styrker sundhed og fællesskab gennem gode oplevelser', siger Jan Hermansen.

Ansøgningsskema og mere information om næste legatuddeling findes på https://www.edutainmenthuset.dk/skolemaelkslegatet/.