30 skoler har fået skolemælkslegatet

14. maj 2020

354. Så mange ansøgninger havde dommerpanelet at vælge imellem, da de i starten af maj satte sig sammen for at udvælge modtagerne af forårets skolemælklegat. 

Kængurustylter, en vandglidebane, waders og fiskestænger, bugtalershow, et hønsehus med rugemaskine, legepatrulje og løbehjul er blot nogle af de mange gode projekter, der nu kan realiseres rundt om på 30 af landets skoler - takket være en økonomisk håndsrækning fra Mejeriernes Skolemælkslegat, der uddeles to gange årligt.

Legaet er indstiftet for at støtte projekter og aktiviteter, der fremmer fællesskab, sundhed og læring gennem leg og aktiv deltagelse for eleverne på de danske skoler - eller på godt dansk: tiltag der giver sunde, glade børn med røde kinder.

Tak for de fine ansøgninger

Her hos Mejeriernes Skolemælksordning oplever vi stor interesse for at komme i betragtning til legatmidlerne. Det store antal - 354 - glæder Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

"Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for mange af eleverne. De 30 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at de søger igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til efteråret," siger Jan Hermansen

Gode oplevelser

Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser og elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen. I år er der uddelt beløb fra 1.200 kr. til og op til maksimumbeløbet pr. ansøgning på 5.000 kr.

"Vi ønsker at sætte fokus på sundhed, bevægelse og fællesskab i klasserne og på skolerne. Mejeriernes Skolemælkslegat giver midler til aktiviteter, der er til gavn for hele skolen eller en enkelt klasse, og som styrker sundhed og fællesskab gennem gode oplevelser," fortæller Jan Hermansen.

 

Find mere information om skolemælkslegatet