26 skoler får Skolemælkslegat

5. november 2018

I alt 100.000 kr. er netop blevet uddelt til 26 heldige skoler i hele landet. Pengene kommer fra Mejeriernes Skolemælksordning, som donerer penge til oplevelser eller ting, som gør hverdagen sjovere og bedre for skoleklasser landet over.

Med pengene kan skoleklasser fra hele landet glæde sig til aktiviteter, der spænder lige fra gårdbesøg og madlavning til skakspil.

Christinelystskolen i Lemvig er én af de skoler, der havde så god en idé, at der nu er penge på vej fra Skolemælkslegatet. Skolen søgte om midler til etablering af et udekøkken i forbindelse med skolens kolonihave. Kolonihaven er et tilbud til alle skolens klasser, hvor man kan komme og lave sociale arrangementer men også undervisning i uderummet.

”Med Skolemælkslegatet kan vi bidrage til at skolebørn og deres lærere får nogle rigtig gode oplevelser, der støtter sundheden i bred forstand og gør fællesskabet endnu stærkere i klasserne,” siger Jan Hermansen, som er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

"Vi støtter meget bredt, så der er god mulighed for at få støtte til projekter og arrangementer, som ellers ikke var blevet til noget. Det er en stor fornøjelse at mærke, at klasserne er så glade for at få en økonomisk håndsrækning, som gør en positiv forskel i hverdagen for trivsel og sammenhold,” siger Jan Hermansen.

Denne gang er der penge på vej til 26 skoleklasser i Danmark. Over 600 skoler har ansøgt om legatet i efteråret 2018.    


Børn er med i dommerkomité

I komiteen for Skolemælkslegatet sidder både repræsentanter fra Mejeriernes Skolemælksordning, elever, lærere og forældre, som udvælger de projekter, som får penge.

Der er ansøgning igen til skolemælkslegatet i marts 2019 – se mere på edutainmenthuset.dk, hvor der også er en række spændende aktiviteter for landets skoleklasser.