Book et besøg på en gård eller et mejeri

24. april 2018

Ved dine elever hvordan ost, mælk, smør og yoghurt bliver lavet? Har I lyst til at lære og komme i dialog om dyrevelfærd, klima, madens oprindelse og moderne mejeriproduktion i et autentisk miljø? Så invitér din klasse med ud på en gård eller et mejeri.

Hvad får elever og lærere ud af et gårdbesøg?

På et gårdbesøg vil dine elever komme helt tæt på køerne og få en forståelse af, hvor produkter som ost, mælk, yoghurt og smør har deres oprindelse. De vil også få indsigt i, hvordan dyrene lever og hvordan morderne mejeriproduktion foregår. Besøger I en gård, der drives økologisk, kan I få indsigt i de specielle vilkår, der er for økologisk mælkeproduktion.

Er dine elever på 3.-6. klassetrin, vil I ved gårdbesøget modtage arbejdsbogen ’Koen og mælken’.

Hvad sker der på et gårdbesøg?

Den enkelte landmand tilrettelægger besøget og går i dialog med jer omkring de emner og oplevelser, der er relevante for eleverne i forhold til klassetrin og fag. Et gårdbesøg er oplagt i faget natur/teknik.

Hvad får elever og lærere ud af et mejeribesøg?

På et mejeribesøg lærer dine elever hvordan mælken forarbejdes og bliver til de produkter, de kender hjemme fra spisebordet og madpakken såsom mælk, ost, yoghurt, smør og is. De får også indsigt i de overvejelser mejerierne gør sig omkring produktudvikling og forarbejdning af mælken. Besøger I et økologisk mejeri, kan I få indblik i de specielle vilkår for økologisk mejeriproduktion.

Er dine elever på 3.-6. klassetrin, vil I ved mejeribesøget modtage arbejdsbogen ’Koen og mælken’.

Hvad sker der på et mejeribesøg?

Det enkelte mejeri tilrettelægger jeres besøg og går i dialog med jer om de spørgsmål og emner, der optager jer i undervisningen. Et besøg på et mejeri er oplagt i faget natur/teknik.

Hvor i landet kan vi booke et besøg på en gård eller et mejeri?

Gårde over hele landet er klar til at tage imod dig og din klasse. I kan eksempelvis besøge Karensminde I/S på Djursland, Tjørnhøjgaard på Lolland eller Kollerødgaard i Græsted, der også producerer is fra eget ismejeri. Så om I kommer fra Hillerød, Grenaa eller Nakskov har I god mulighed for at booke et gård- eller mejeribesøg i nærheden af jer. Find en gård eller et mejeri i nærheden af jer her

Besøg på Brabrand Besøgsmejeri

Skal I på ekskursion til Aarhus-området og har I lyst til at besøge et mejeri, der laver yoghurt, tilbyder Brabrand Besøgsmejeri et populært og udbytterigt arrangement. Her kan I på nærmeste hold opleve produktion af yoghurt. Eleverne bliver aktivt inddraget i det cirka 4 timer lange besøg og får selvfølgelig smagsprøver i yoghurt-baren. Vær opmærksom på, at der ofte er lang ventetid, så book i god tid - og gerne allerede nu

Hvad koster et besøg på gård eller mejeri?

Det er gratis at besøge en gård eller et mejeri.

Hvordan booker jeg et besøg på en gård eller et mejeri?

Besøget på gården eller mejeriet booker du direkte med landmanden eller mejeriet. Find den ønskede gård eller mejeri og book et besøg her.