Hvorfor er det en god idé med en mælkepatrulje på skolen

Har I overvejet, hvilke fordele der er ved at lade elever på jeres skole stå for pakningen af skolemælken?

Flere skoler har gode erfaringer med at oprette mælkepatruljer. Det giver eleverne ansvar, læring, fællesskab og så frigiver det tid til det faste personale.

Bliv inspireret af Rolf Krake-skolen, Sørvad Skole og Lillebæltskolen. På alle skoler er det eleverne, der pakker skolemælk til alle mælkedrikkerne på skolen.

 

 

På Rolf Krake-skolen synes eleverne, at det er fedt at pakke skolemælk. Skolelederen er også begejstret, og lærerne og køkkendamen har bakket projektet op hele vejen. Kig med og bliv inspireret af Rolf Krake-skolen.

 

 

 

På Sørvad Skole er det en mangeårig tradition, at det er 6.-klasserne, der står for mælkepakningen. Kig med og hør mere om, hvad børnene synes om at pakke mælk, hvordan det fungerer i praksis og hvilke fordele skolelederen ser i, at det er eleverne, der pakker.

 

På Lillebæltskolen har eleverne pakket mælk siden september 2021. Så det var ret nyt, da vi besøgte dem i slutningen af september. Se med i filmen og få flere gode grunde til, hvorfor du også burde overveje at lade eleverne stå for pakningen af skolemælk.

 

Har I fået mod på at lade eleverne pakke mælk på jeres skole?

Tag fat i vores skolekonsulent, så hjælper han jer med gode råd til at komme godt i gang.

Thomas Jensen
thj@mejeri.dk  

29 84 85 83
87 31 20 45