Spørgsmål og svar

Få svar på dine spørgsmål her

Om tilmelding

Skolemælk er en abonnementsordning og mælken bestilles i netbutikken. Du opretter en profil til dig og dit barn og vælger den ønskede mælk. Husk, når du vælger mælk i netbutikken: 1 mælk - er én mælk dagligt. Du kan vælge mellem abonnement med betalingskort (Dankort eller MasterCard) eller abonnement med Betalingsservice.

Læs mere om abonnement med betalingskort, abonnement med Betalingsservice og opkrævning.

Det er ikke alle skoler, som er med i Mejeriernes Skolemælksordning. Se om jeres skole er med i Mejeriernes Skolemælksordning eller spørg på skolen. 

Som hovedregel er der frist hver mandag med levering ugen efter. Dvs. hvis du tilmelder dig onsdag i uge 12, vil mælken leveres første gang i starten af uge 14. Husk, at bestillingen først går i gang, når din betaling er registreret hos Skolemælk. Tjek gerne din bankkonto.

Du betaler først fra den skoledag, hvor bestillingen træder i kraft og fremad. Det betyder, at du kun betaler for den mælk, dit barn vil få.

Leveringen starter først, når bestillingen er betalt - se "Hvornår får mit barn mælken".

Om betaling

Skolemælk er en abonnementsordning, hvilket betyder, at abonnementet fortsætter, indtil du afmelder det.

Du kan vælge mellem abonnement med betalingskort (Dankort eller MasterCard) eller abonnement med Betalingsservice. Uanset hvilken betalingsaftale du vælger, skal første periode betales i forbindelse med din første bestilling. Vi anbefaler, at du tjekker din konto for at se, om betalingen er gennemført, når du har oprettet en betalingsaftale og betalt for første periode.

Har du et abonnement med betalingsservice skal du betale 2 gange årligt. 

Har du abonnement med betalingskort skal du betale 4 gange årligt. 
Du kan se de nøjagtige opkrævningsdatoer her

Levering af skolemælken

Hvis dit barn ikke har modtaget sin mælk, anbefaler vi, at du først tjekker, om du har betalt for skolemælken. Tjek derfor om der er blevet trukket penge på din konto. Hvis dette ikke er tilfældet, kan det muligvis skyldes, at du har skiftet kreditkort eller at din betalingsserviceaftale ikke længere er gyldig/ikke godkendt af banken.

Er beløbet blevet trukket, skal du kontakte skolemælk på tlf. nr. 87 31 21 40 eller e-mail skolemaelk@mejeri.dk.

Prøv at gå ind på din konto og tjek 'Se leveringsdage'. Er dette korrekt? Hvis det er korrekt, kontakt Skolemælk.

Dit barn vil ikke få leveret skolemælk i skolens sommerferie. I skolernes ferieperioder, på helligdage og eventuelle andre dage, hvor skolen holder lukket, bliver der automatisk ikke leveret skolemælk. Du betaler naturligvis heller ikke for disse dage. Du skal derfor ikke afmelde dit abonnement i sommerferieperioden eller genbestille mælk til efter sommerferien. Dit abonnement på skolemælk fortsætter helt automatisk.

Frister for ændringer

Vi bestiller mælk hver tirsdag til den efterfølgende uge. Det betyder, at ændringer tidligst kan træde i kraft fra førstkommende mandag - men ofte plus en uge.

Hvis du fx ændrer din ordre om onsdagen, vil der typisk gå 14 dage, før ændringen træder i kraft.

Som udgangspunkt betaler du for den mælk, vi har bestilt til dit barn, indtil ændringen er trådt i kraft. De fleste kender heldigvis disse ændringer i god tid, så der sjældent forekommer unødige leveringer. 

Om priserne

Du betaler først fra den skoledag, hvor dit barn starter med skolemælk og fremad. Skoleferier og skolefridage er fratrukket. Stykprisen er den samme uanset periodens længde.

I netbutikken ændrer vi priserne hver uge. Du betaler kun for det antal skoledage, der er tilbage. Prisen i betalingsfolderen er for hele sæsonen.

Alle skolemælksordninger kan få tilskud fra EU, og skolerne kan i princippet selv etablere en ordning. Mejeriernes Skolemælksordning er et tilbud til aflastning af skolernes administration, så flest muligt kan få del i en velfungerende ordning.

Prisen dækker udgiften til mælk, som købes hos en lokal grossist, transport til skolerne og administration. Vi tilbyder også skolerne gratis køleskabe og mælketasker.

Tilskuddet fra EU er fratrukket den pris, du betaler for skolemælken.

For det første er emballageomkostningerne for 1/4 L mælk forholdsvis dyrere. Derudover betaler man for administration og distribution, altså for at få mælken leveret direkte på skolen med garanti for, at kølekæden fra mejeri til skoleelev er ubrudt. Fra prisen er trukket EU-tilskud.

Om mælk og udvalget af mælk

Ja, men der gives kun EU-tilskud til én mælk pr. elev. Nummer to mælk er derfor dyrere. Du kan også bestille en 1/2 liter øko minimælk. Så behøver du ikke bestille to mælk. Der gives dog kun EU-tilskud til halvdelen af den 1/2 liter.

Ja, men der ydes ikke EU-tilskud til lærere. Ved bestilling i netbutikken og ved alle andre betalingsformer skal lærere oplyse klassebetegnelsen 'lærer'.

Nogle skoler har valgt, at kakaomælk ikke skal være en del af sortimentet. Der kan være forskellige grunde til det, men ofte er det pga. skolens mad- og måltidspolitik.

Nej, det kan man ikke. Emballagetypen varierer afhængig af leverandør.

Om Mejeriernes Skolemælksordning og Mejerierne

Mejeriernes Skolemælksordning administreres af Mejeriforeningen, som er brancheorganisation for de danske mejerier. Ca. 70% af landets skoler er med i ordningen, der blev startet som et pilotprojekt i 1991. Formålet var - og er - at gøre en indsats for at give børn sunde drikkevaner og skabe en ordning, som gør det enkelt for skolen, forældrene og eleverne. Mejeriernes Skolemælksordning står for alt det praktiske med tilmelding, betaling, EU-tilskud, mælketasker, køleskabe, levering, ændringer og sortiment. Hvis du har spørgsmål, som du savner svar på, så er du velkommen til at kontakte os. 

Mejeriernes Skolemælksordning leverer mælk fra Arla FoodsØllingegaard Mejeri og Naturmælk. Hvilket mejeri, skolen får mælk fra, afhænger af skolens beliggenhed.

Kontakt kundeservice
87 31 21 40

Mandag og onsdag kl. 10.00 - 12.00
Tirsdag og torsdag kl. 13.00 - 15.00
Fredag lukket for telefonisk henvendelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bliv inspireret til lækre og sunde madpakker og få artikler om skolestart og skoleliv.

Ved tilmelding accepterer du, at du vil modtage elektroniske nyheder på mail, telefon og sms fra Skolemælk.dk med nyheder om Skolemælks produkter, tips, gode råd og relevante artikler om børn, kost og skole. Disse nyhedsbreve kan til enhver tid afmeldes via link i hvert nyhedsbrev.

Du er nu blevet tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du opstod en fejl. Prøv venligst igen senere.